Toplantıda sanayi üretiminin artırılması ve turizm alanlarının geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi konuları görüşüldü. Toplantıya Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıdan sonra Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen yaptığı açıklamada; “Bu gün burada yönetim kurulumuzu topladık. Mevzuat gereği ayda bir defa yönetim kurulumuzu topluyoruz. Düzenli olarak peş peşe gelmiyor ama dönüşümlü olarak her ilde toplanıyoruz. Bir ilde yılda en az üç toplantı yapmış oluyoruz. Bu defa toplantımızı Boyabat’ta yapıyoruz. 

Toplantı gündemimizde toplam beş madde vardı. Bunlardan birisi bir önceki yönetim kurulu programımızdan bu yana yaptığımız ajans faaliyetleri ile ilgili olarak yönetim kuruluna bilgi sunmaktı. Son maddemiz de bir sonraki toplantıyı nerede, ne zaman ve ne şekilde yapacağımızı karara bağlamaktı.

Karara ilişkin gündem maddelerimizi iki başlık altında ele aldık. 2012 yılında proje teklif çağrısına çıkacağız. Bunlardan birisi sanayi üretiminin artırılması, diğeri de turizmin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesidir.  Dolayısı ile bunun detaylarını yönetim kurulunda görüştük. Ne kadar kaynak kullanacağız, kaynağı nerelerde dağıtacağız, hangi alanlara destek vereceğiz, merkez ve şube ayırımı yapacak mıyız? Bunları görüştük. Bunların yanında ajansımızın son altı aylık iç denetim raporunu aldık. Bunlardan başka arkadaşlarımız bölgenin nüfus değişimleri konusunda bir sunum yaptılar” dedi.  

Alper Kormaz - Osman Tuncay
Editör: Vitrin Haber