Belediyemiz tarafından süregelen Uluslarararası Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında kültür ve sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. 

Belediye Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu tarafından hazırlanan ve Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev Erenler, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Recep Murat Türk’ün sunuculuğunu yaptığı gecede İlk olarak Belediye Konservatuarı THM Çocuk ve Gençlik Korosu Solistlerinin performansını sergiledi. Ardından, Samsun Trio Müzik Orkestrasının harikulade Enstrumantel Müziği izleyici ile buluştu. 

Ardından Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, Aşuk ile Maşuk ve Belediye Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu’nun gösterimiyle devam eden gecede birbirinden güzel ve farklı yörelere ait Halk Dansları yapıldı. İzleyiciler gözlerini sahneden biran olsun ayıramazken gerçekleşen sürpriz Halk Müziği eserleri ile de Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran vatandaşlar doyumsuz bir gecenin daha keyfini çıkarttılar. 
Halk Sanatına dair herşeyin bulunduğu bu özel gecenin sonunda Belediye Başkanı Osman Belovacıklı geceyi hazırlayan ekibe çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. 

Ardından, kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilçe halkına eşsiz bir gece yaşatan ekibe teşekkür etti. Belovacıklı; “Öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Sizler bu salonu bu şekilde doldurduğunuz sürece Gerze’de sanat hiçbir zaman son bulmayacaktır.Sanata ve sanatçıya verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.Ayrıca bu muhteşem kareogrofi ve çalışma içinde Ali Ertürk hocama teşekkür ediyorum. 1998 yılında tanıdığım Ali Hocamla çalışmak büyük keyif ve gurur verici. İlçemizi Yurtiçi ve Yurtdışı’nda birçok organizasyonda başarıyla temsil ediyor. İnşallah önümüzde ki sene Belediyemiz Konservatuarı’nda eğitmenimiz olarak resmen göreve başlayacak. Bu eşsiz gece için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Gerçekleştirilen gece çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
 
Editör: Vitrin Haber