Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Kaymakamlık toplantı salonunda okul müdürleriyle bir araya gelerek kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek için bir araya toplandılar.

Kubilay, “Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında İl de 2011 – 2012 eğitim ve öğretim yılında Ortaokullar ve Liseler arası kitap okuma yarışması düzenlenmiş, bu yarışmada Gerze İlköğretim Okullarımızdan 1 öğrenci ile Lise ve dengi okullarımızdan ise 5 öğrencimiz İl genelinde ilk 10’a girerek başarı elde etti.

Özellikle Liseler arası yarışmalarda İl 1.’si Gerze Lisesinden Şaban Sarı, 2. Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden Elif Erce, 5, 6, ve 9’uncu sıralarda aynı okullarımızın öğrencileri başarılı olarak ilçemizi temsil etmiş, bu dereceleri etmelerinde yardımcı olan bütün öğretmen arkadaşlarıma ve müdürlerime teşekkür ederim.

Gerze Kaymakamlığı olarak okullarımızın bu tür sosyali kültürel ve sportif etkilerinde her zaman yanında olduk, her tülü motive ve desteklerimizi esirgemedik. 2011 – 2012 öğretim yılında kitap okuma yarışmasında okullarımıza Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalı ile 20 takım (140 adet) kitap 1332.00 TL karşılığında 2012 -2013 eğitim öğretim yılında ise 20 takım(140 adet) 1640.00 TL karşılığında kitap alarak okullarımızın idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerin yararlanması için teslim ettik” dedi.

Editör: Vitrin Haber