Av yasağının sona ermesiyle birlikte başlayan yeni balık sezonundan umutlu olduklarını söyleyen Türkeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cevat Kaya, ilerleyen günlerde palamut başta olmak üzere balık çeşitlerinde bolluk yaşanacağını söyledi. 

Türkeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cevat Kaya yaptığı açıklamada, sezonun açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini ve av yasağının kalkmasından son derece mutlu olduklarını söyledi.
Tezgahlarının palamut, istavrit, hamsi ve uskumru ile dolduğunu belirten Kaya, "Sezonun ilk günlerinde av yasağının sona ermesiyle hava şartlarından dolayı ağlara balık takılmıyordu. Geçtiğimiz iki gün içerisinde ağlarını denize atan Türkelili balıkçılar, palamut ve istavritle döndü. İnşallah bereketli balık sezonu yaşarız. Bu sene deniz tarama gemisi ile limanımız da temizlendi. Yakın zamanda trol ve gırgır teknelerinin de ilçemiz limanına gelmesiyle balıklarda daha çok bolluk yaşanır ve şu anki tezgahlardaki fiyatların yarı yarıya düşmesine neden olur. Bu sene palamuttan umutluyuz. Palamutta bolluk yaşanacak. Özellikle palamut ve istavritin fiyatları bir ay içerisinde yarı yarıya düşebilir" dedi.
Kaya, tezgahlarda palamutun tanesinin büyüklüğüne göre 5-10 tl arasında olduğunu, istavrit, hamsi ve uskumrunun ise kilo fiyatının 10 TL olduğunu söyledi.
Editör: Vitrin Haber