Boyabat'ta uzun yıllar her hangi bir çalışma yapılmayan Kolaz Çayı, Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü’nce ıslah ediliyor. Kalebağı mevkiinden başlatılan ıslah çalışmalarının, Camikebir Mahallesi parkının önünde biteceği belirtiliyor.

Kalebağı mevkiinde bir taraftan karşılıklı iki set halinde ıslah çalışmaları yürütülürken, diğer taraftan da derin ve bataklık olan bölgeler iş makinaları vasıtasıyla taşlarla doldurularak zemin çalışması yapılıyor.
Kalebağı mevkiinde yapılan ıslah çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kolaz Çayı'nın güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

ISLAH ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Belediyemiz ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrasında çalışmalara başlanılan ıslah çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Boyabat'ın en önemli projelerinden biri daha hayata geçiyor. Islah çalışmaları tamamlandığında Kolaz Çayı güzel bir görünüme kavuşacak. Yalnız sadece yapmak etmiyor. Yapılanı korumak da önemli. Bu konuda vatandaşlarımızın daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Çayı kirletmeyelim, kirletenleri uyaralım. İnsanlar çöplerini çaya atmamalı. Aksi takdirde yapılan çalışma ve emek boşa gider” diye konuştu.

Öte yandan DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ait iş makineleri Kolaz Çayı’nda gece geç saatlere kadar çalışmalara devam ediyor. Çay içerisinde yatak düzenleme çalışmaları devam ediyor.
Kolaz Çayı’nın ıslah çalışmalarının 2018 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor. 
Editör: Vitrin Haber