Boyabat Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Kolaz Çayı kenarı peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında; bisiklet, yürüyüş yolları ve çevre düzenlemesi işinin yapılacağı alanda çalışmalara başlandı.

Projede vatandaşların spor yapabilecekleri yürüyüş, bisiklet yolları, çocukların güvenli oynayabilecekleri çocuk oyun alanları ve kamelyaların bulunacağını belirten Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Boyabat’ımıza kazandıracağımız bu proje ile Kolaz Çayına ayrı bir güzellik katacağız. Halkımızın rahatça gezeceği, vakit geçireceği ve nefes alacağı yeni yeşil alanlar oluşturacağız. Halkımız her şeyin en iyisine layık. Daha birçok projeyi hayata geçirerek, Boyabat’ı daha modern ve daha güzel bir kent haline getireceğiz" dedi.

Proje ile ilgili de açıklamalar da bulunan Belediye Başkanı Çakıcı, "Karayolları 7. Bölge Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde Kolaz Çayı Islah çalışmalarına başladık. Proje kapsamında Kolaz Çayı ıslah edilirken, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına başladık. Yapımına başlanan alanda yeşil alan, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, araç yolu, elektrik direklerinin yenilenmesi, araç ve bisiklet parkları, bank, kamelya, piknik masaları gibi birçok donatıyı da kapsayacak. Çalışmalarına başlanılan projenin yürüyüş yolları ve yeşil alan bölgeleri, alt yapı, yeşil alanların peyzaj çalışmaları, yürüyüş yollarının taş döşeme çalışmaları, aydınlatma çalışmaları ve sulama tesisatı çalışmaları hızla gerçekleştirilecek. Büyük bir kısmı yeşil alan olacak Kolaz Çayı kenarının, ikinci etap projesi en kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine kazandırılacak" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber