Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Ayancık Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından yürütülen "Kitap Kahve ve Güzel Ülkemi Tanıyorum Projesi" kapsamında ilçeye bağlı Ayancık Köyü'nde 4 günlük çadır kamp yapıldı.

Kitap kahvedeki etkinliklere katılan, en çok kitap okuyan, kitap değerlendiren, Kitap Kahve'nin işleyişinde görev alan öğrencileri ödüllendirmek için düzenlenen kampa 50 öğrenci katıldı. 

Kampta kitap okuma, badminton, dart, basketbol, futbol gibi etkinlikler yapıldı. Kampın 1. ve 2. gününde İspanya'nın Portekiz sınırında yaşayan, Endonezya'dan bisikletle Asya kıtasını 1 yıldır gezen Hena ve Mario'da etkinliğe katılarak öğrencilerle vakit geçirdi. 
Öğrencilerle hemen kaynaşan ve çeşitli oyunlarla onları eğlendiren Mario, Hena ve Tokatlı Tarih Öğretmeni Ertuğrul Mirza Koç, İstanbul'a ve oradan da İspanya'ya geçmek üzere bisikletleriyle güzel anılar bırakarak tekrar yola çıktı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Ayancık Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mustafa Şahin: "14 Haziranda da öğrencilerimizle Çanakkale ziyareti gerçekleştirdik ve dönüşte İstanbul'u da gezdik. Ülkemizin en güzel yerlerini görmüş olduk. Şimdi de çadır kamplarda öğrencilerimize çevre ve doğa bilinci kazandırmaya, beraber işbirliği içinde yaşama kültürünü öğretmeye, sportif faaliyetlerle eğlendirmeye çalıştık. Kamp malzemelerinin temininde desteğini aldığımız Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Proje Koordinatörümüz, Şehit Ahmet Can Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcımız Ahmet Kahyaoğlu'na, Ayancık Otogar Cami İmamı TÜGVA ilçe temsilcisi Cemalettin Açıkgöz'e, Kampta bize destek olan Ayancık Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Muammer Ak'a ve eşi Kübra Ak'a  Gençlik Ve Spor İl Müdürümüz Musa Kazım Açıkbaş'a, İlçe Spor İl Müdürü'müz Sedat Gülcan' a  Kaymakamımız Abdullah Seçkin Koçak'a, Belediye Başkanımız Hayrettin Kaya ve tabi ki de Hena ve Mario'ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber