Olay Dikmen İlçesine bağlı Küplüce Köyü Deli Hasan Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Katırcı(86) eşi Fatma Katırcı(69) ve zihinsel engelli oğulları Aydın Katırcı’nın (43) ikamet ettiği tek katlı ahşap çatılı pirket evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 

Yaşlı çiftin evinden yükselen alevleri fark eden komşuları yanan evde bulunan yaşlı çifti ve engelli çocuklarını kendi imkanlarıyla dışarıya çıkarttı. Bu sırada diğer komşuların haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen Dikmen itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Güçlükle söndürülebilen yangında tek katlı ev tamamen kullanılamaz hale geldi. 

Olay yerine gelen 112 acil seviş ekipleri yangınzede aileye ilk müdahaleleri yapılırken, alevlerin arasından güçlükle çıkarılan 43 yaşındaki engelli Aydın Katırcı’nın dumandan zehirlendiği belirlenerek Sinop Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Aydın Katırcının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kış ortasında evsiz kalan 86 yaşındaki Mustafa Katırcı ve 69 yaşındaki eşi Fatma Katırcı, devletin kendilerine bir yardım eli uzatmasını istedi. 

Evleri tamamen yandığı için hem evsiz hem de yemeksiz kaldıklarını belirten Katırcı çifti, komşuları tarafından destek gördüklerini ancak, sürekli bu yardımı alamayacaklarını ve engelli çocuklarının hastaneden ayrılmasının ardından daha da büyük sıkıntı yaşayacaklarını belirterek, hayırsever vatandaşlardan ve yetkililerden yardım istedi. 
Editör: Vitrin Haber