Türkiye'nin önemli kestane üretim merkezlerinden Erfelek'te karın rekolteyi artırması bekleniyor. 

Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde yaşanan yoğun kar yağışının kestane üreticisine umut olduğunu söyledi.
Son günlerde ilçenin yüksek kesimlerinde kar yağdığını anlatan Koca, bunun kestane ağaçlarına olumlu etki yaptığını vurguladı. 

Bu yıl 300 ton kestane rekoltesi hedeflediklerini dile getiren Koca, "Karın yoğun olduğu yıllarda kestane rekoltesi genelde artış gösterir. Bu sene yağan karı göz önüne alırsak rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz. Çünkü önceki yıllarda kar, kestane rekoltesine olumlu katkı yapmıştı. Bunun yanında kestane balının da rekoltesi artacaktır. Sonuçta kestane ağaçları ne kadar fazla çiçek açarsa arılar bir o kadar fazla bal üretebilecek. Her iki açıdan bakıldığında yeni sezon öncesi kar yağışı üreticilerimizin umudunu artırdı" diye konuştu. 

Koca, geçen yıl 280 ton civarında kestane üretimi yapıldığını belirterek, "Ağaçlarımız aynı, yeni ağaçlar eklenmedi. Rekoltenin yüksek olması beklentimiz tamamen mevsim şartlarıyla ilgili. İnşallah mevsim bu yıl yüzümüzü güldürecek" ifadesini kullandı.
Koca, son iki sezondur üreticilerin kestaneden istedikleri verimi alamadığını, bu yıl geçen iki yılın açığının kapatılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
İHA
 
Editör: Vitrin Haber