Boyabat Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna iftar organizasyonu düzenlendi. 

Boyabat Kalebağı Mesire alanında düzenlenen iftar yemeği öncesinde, misafirleri ile tek tek ilgilenen Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, davete katılan şehit ve gazi aileleri ile uzun süre sohbet etti. 

İftar öncesinde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, vatan müdafaasında canlarını hiçe sayarak verdikleri mücadelelerinde yaralanan gazilerimize de minnet ve şükranlarını sundu.

Aksoy; “Bu gün ülkemizde, evimizde, köyümüzde, sokaklarımızda rahatça yaşıyorsak bu vatan için canını veren şehitlerimiz sayesindedir. Sizler, bize şehitlerimizin emanetlerisiniz, bu yüzden de devlet olarak her zaman yanınızda olmak, sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor mekanları cennet olsun diyorum. Ramazanınız mübarek olsun, Allah'a emanet olun" dedi. 

İlçe protokolü ve misafirlerin hep birlikte açtıkları iftar sonrasında İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından yapılan dua ile son bulan iftar organizasyonu ardından, protokol üyeleri ve konuklar çay sohbetinde bulundu. 

İftar yemeğine Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Saraydüzü Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Dikmen Kaymakamı Suat Hatam, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Jandarma Komutanı Astby. Bçşv. Özay Topçu, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Mhp İlçe Başkan Yardımcısı Tamer Özaslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile diğer davetliler katıldı.



 

Editör: Vitrin Haber