Gerze ilçesinde kanalizasyon terfi merkezinde yaşanılan sorunlarla ilgili Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin ve Su ve Kanalizasyon İşleri Şefi Güven Özgün tarafından sorunların tesbitine yönelik inceleme gerçekleştirildi.

Sorunların tespit edilmesi için gerçekleştirilen incelemelerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kanalizasyon siteminin pis su ve yağmur suları ile birlikte sistemde birleşik olarak çalıştığını ve sistemde bu yüzden taşmaların olduğunu söyledi.

EKSİKLİKLER TESPİT EDİLDİ

Çamlık mevki ve halı saha mevkisinde bulunan terfi pompalarına ön çökeltim havuzu, elek ve kaba ızgara yapılması gerektiğini belirten Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü; “Kanalizasyon terfi sistemindeki eksikliklerden dolayı çakıl, kum ve mil gibi malzemelerin yağmur suları ile taşınması sonucu terfi pompalarında tıkanma ve pervanelerde aşınmaya neden olarak sistem zarar görerek görevini tam anlamıyla yerine getiremiyor. Bu nedenle de tahliye işlemi istemsiz olarak kontrol dışında çalıştığı görüldü.

VATANDAŞLARIMIZINDA DUYARLI OLMASI GEREKİYOR

İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yapılarak bu terfi merkezlerine ön çökeltim, kaba ızgara ve elek ünitelerinin konuşlandırılması gerektiğini belirten Şensoy; “Mevcut terfi pompalarının bakımı yapılarak artan nüfusta göz önünde bulundurularak yeterli olup olmadığının ölçümünü yapılması ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Özellikle pandemi nedeniyle nüfusunda artmasıyla evlerimizde hijyen amaçlı kullanılan ıslak mendil, maske ve benzeri atıkların doğrudan kanalizasyon sistemine atılmamasını vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Böylelikle sıkıntılar giderilip, istenmeyen görüntülerin önüne hep birlikte geçmiş olacağız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber