19-20-21 Şubat tarihlerinde Ayancık Devlet Hastanesinde devam edecek olan Kan Bağışı Kampanyası, 22-23 Şubat tarihilerinde Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Ayancık Kaymakamlığı, Ayancık Belediyesi, Ayancık Devlet Hastanesi çalışanları, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve tüm ilçe halkı, Ayancık’ta geçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyasına katılıyor.

KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR, BİR DAMLA KAN, BİN DAMLA UMUTTUR!
Gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasının önemine eğinen Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç, ülke genelinde özellikle Ocak ve Şubat aylarında kan rezervlerinde ciddi sıkıntılar yaşandığını bu tür bağışların bu eksikliğin giderilmesinde büyük önem taşıdığını söyledi. Ergenç; “Ülkemizde özellikle Ocak ve Şubat aylarında kan rezervlerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu sebeple vatandaşlarımızın zor anında yardımına koşan Kızılay’a yapılan kan bağışları, aslında bireyin gelecekteki sağlığı için aldığı en büyük tedbirdir. Yine sınır boylarında yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimize, tüm ihtiyaç sahiplerine can verecek olan kan bağışları nice canlara hayat veriyor. Yarın size veya en sevdiğiniz kişiye can verecek olan kanı vermekle hem sağlığımıza olumlu yönde katkı sağlamış hem de ihtiyacı olanlara can vermiş olmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

BUGÜN ÖZEL BİR ŞEY YAPIN, KAN BAĞIŞLAYIN, HAYAT KURTARIN!

Ayancık Kaymakamlığı, Ayancık Belediyesi, Ayancık Devlet Hastanesi çalışanları, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve tüm ilçe halkı, Ayancık’ta geçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyasına katıldığının altını çizen Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Ergenç; “Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezinin sorumluluk alanı içinde bulunan Ayancık, her yıl yaptığı bağışlarla kan bağışı kampanyalarına destek oluyor. Bu projelerle bölgedeki sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların ihtiyaçları da karşılanıyor. Hastanemizde sağlık hizmeti alan hastalarımızın ve acil durumlarda meydana gelen kan gereksinimi, ayrıca ülkemiz genelinde nerede bir ihtiyaç varsa orada ivedilikle olması gereken kan ihtiyacı bizleri bu kampanyayı yapmaya teşvik etmiştir. Yine sınır boylarında yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimize, tüm ihtiyaç sahiplerine can verecek olan kan bağışımız nice canlara hayat verecektir. Yarın size veya en sevdiğiniz kişiye can verecek olan kanı vermekle hem sağlığımıza olumlu yönde katkı sağlamış hem de ihtiyacı olanlara can vermiş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Bu kapsamda bizlerde yetkililerimizden izin alarak, gerekli alt yapıyı oluşturduk. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum teşkilatlarıyla ve tüm halkımızla el ele bu kampanyayı başlatacağız. İlçemizin güzide insanlarının bu kampanyaya gerekli ilgiyi üst düzeyde göstereceğine olan inancımız tamdır. ‘’Kan bağışı hayat kurtarır’’ diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber