Durağan'da kaçırılan 62 yaşındaki emekli iş adamı polis operasyonuyla kurtarılırken, şahsı kaçıran üç zanlı kıskıvrak yakalandı.

Durağan ilçesinde kaçırılan emekli iş adamı Hollywood filmlerin aratmayan bir takip sonucu 36 saat geçmeden kurtarıldı. 

Olay Durağan ilçesi Merkez Mahallesinde gece saat 01:00 sıraların da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; gece yarısı Ali Yavaş (62) adlı şahsın ikametine gelen kelepçeli ve eli silahlı 3 şahıs kendilerini polis olarak tanıtıp Yavaş'ı ve aracını alarak kayıplara karıştı. 

Gerçek sabah anlaşıldı
Şahısların polis olmadığı sabah saatlerinde yakınlarının emniyete baş vurmaları sonucu anlaşıldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatan polis, ilçede çok sayıda kamera kaydını mercek altına aldı. Fakat kamera kayıtlarından sadece şüphelilere ait plakasız aracın modeli ve rengini tespit edebildi. İlçede MOBESE sisteminin olmaması çalışmaları olumsuz etkiledi.
 
Kurtarma ekibi oluşturuldu
İlçede yeterli bilgi toplanamaması polisi çevre il ve ilçelere yönlenmesine sebep oldu ve çember genişledi. Kaçırılan Ali Yavaş'a ait oto ve zanlıların kullandığı araç ile ilgili çevre illere bilgi verildi. Kısa süre sonra da aracın İstanbul yönüne gittiği öğrenildi. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner'de devreye girerek KOM, Asayiş şubeler ile Durağan İlçe Emniyet'inden uzman personelden oluşan özel bir ekip oluşturuldu. Ekip İstanbul Asayiş Şube ekipleri ile koordine kurarak anlık bilgi paylaşımında bulundu. Tüm verileri titizlikle inceleyen ekp bilgilere kısa zamanda ulaştı.
 
Şahıs operasyonla kurtarıldı
Kaçırılan şahsın can güvenliği de göz önünde bulundurularak sür'atli bir çalışmaya giren ekip titiz bir çalışma yaptı. Gaspçıların mağdura ait banka kartlarından para çekmeleri sonrası çember daraldı. Zanlıların bulundukları yeri tespit eden polis, mağdura zarar gelmemesi için bir süre takibini sürdürdü. 

Daha sonra İstanbul'da yapılan operasyonla emekli iş adamı Ali Yavaş kurtarılırken, Durağan nüfusuna kayıtlı oldukları belirlenen S.K, R.K ve Ö.U adlı 3 şahıs kıskıvrak yakalandı. Zanlıların daha önce İstanbul İl Genel Meclisi üyesi bir kişinin de kaçırılma olayına karıştıkları ve olayla ilgili arandıkları öğrenildi.

Zanlıların emekli iş adamını fidye için kaçırmış olabileceği tahmin ediliyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Editör: Vitrin Haber