Sinop’ta, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü tarafından ilçe jandarma komutanlığı personellerine yönelik Kara Avcılığı Kanunu ve Biyokaçakçılık ile ilgili eğitim programı düzenlendi. 

Daha önce Erfelek, Ayancık ve Boyabat İlçe Jandarma Komutanlıkları personellerine yönelik düzenlenen ‘4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile Biyokaçakçılık’ konulu eğitimlere Türkeli, Gerze, Dikmen, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde devam edildi.

Türkeli İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşen eğitime 9, Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşen eğitime 9, Dikmen İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşen eğitime 6, Durağan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşen eğitime 9, Saraydüzü İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşen eğitime ise 6 personel katıldı. 

Bu kapsamda il genelinde toplam 73 Jandarma personelinin ‘4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile Biyokaçakçılık’ konularındaki sorumluluklarına ait bilgileri tazelendi.
DKMP İl Şube Müdürlüğü ilgili personelince gerçekleştirilen eğitimlerde, koruma altında olan ve avına izin verilen hayvanlar, av günleri, avda kullanılması yasak olan araç ve gereçler, avlanma limitleri, avlanmaya yasak alanlar, biyokaçakçılık ve CİTES sözleşmesi hakkında bilgiler aktarıldı.

Sorumluluk sahalarında gerçekleştirilecek koruma kontrol faaliyetlerine ilişkin işbirliği planlamalarının ardından eğitimler sona erdi.

Editör: Vitrin Haber