Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tarımda kullanılan makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi ile ilgili duyuru yayınladı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz 12 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren tebliğ ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklanan tebliğe uygun tarımsal makine ve ekipman alımı yapacak üreticilerin alım tutarının yüzde 50’sine hibe yolu ile destek verileceğini söyledi. 
Karadeniz; “Destekleme kapsamında bulunan makine ve ekipmanlar arıcılık makine ve ekipmanları, balya makinesi, el motoru, biçer bağlar, çayır biçme makinesi, diskli tırmık, bahçe traktörü, mibzer, motorlu tırpan, pülverizatör, slaj makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, toprak frezesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesidir.” dedi. 

Karadeniz ayrıca “ilçemizde özellikle tohum yatağı hazırlama, zirai ilaçlama motorları, hasat makineleri eksiklikleri bulunmakta, amacımız çiftçilerimizin bu konulara dikkat etmelerini sağlayarak, eksikliklerini gidermek ve tarımsal faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştur. Programa son başvuru tarihinin 12 Haziran 2014 olduğunu hatırlatan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz programla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Müdürlüklerini ziyaret edebileceklerini belirtti. 

Editör: Vitrin Haber