Saraydüzü ilçesinde hayata geçirilen ve 6 Milyon TL’ye mal olan Evsel Atıksu Tesisi, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılabilmek adına büyük bir hassasiyet ile işletiliyor.

Aynı zamanda biyolojik atıksu arıtma tesisi olma özelliğine de sahip olan tesiste, arıtma işlemi herhangi bir kimyasal kullanılmadan bakteriler tarafından sağlanıyor.

Tesiste, tarımsal sulamada kullanılmak üzere gün içerisinde tonlarca atık su arıtma işleminden geçiriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleriyle Sinop’ta ilk kez işletmeciliği bir belediye tarafından yürütülen tesiste, deşarj standartlarına uygun bir yöntemle arıtma yapılırken, teknolojik sistemler sayesinde de önemli ölçüde tasarruf sağlanıyor.

İL BAŞKANI UĞUR GİRESUN, TESİSİ YERİNDE İNCELEDİ

Saraydüzü ilçesine ziyaret gerçekleştiren AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Saraydüzü Belediyesi tarafından işletilen Evsel Atıksu Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

İl Başkanı Giresun, tesisin arıtma kapasitesi, teknolojik altyapısı ve tarımsal sulamaya sağladığı katkılar hakkında Belediye Başkanı Hasan Peker’den bilgiler aldı.

“TESİSİMİZ SİNOP ÖZELİNDE BİR İLK”

İncelemelerinin ardından tesis hakkında bilgiler veren İl Başkanı Giresun, “Saraydüzümüzde bulunan tesisimiz, Sinop il ve ilçe belediyelerimiz baz alındığında belediye tarafından aktif bir şekilde işletilen ilk ve tek evsel atıksu arıtma tesisi olma özelliğine sahip. Bu yöneyle de Sinop özelinde bir ilk. Biyolojik atıksu arıtma tesisi olma özelliğine sahip olan tesisimizde, arıtma işlemi herhangi bir kimyasal kullanılmadan bakteriler tarafından sağlanıyor. Ayrıca arıtma işlemi deşarj standartlarına uygun olarak yapılıyor. Tesisimizde havalandırmalı aktif çamur sistemi ile arıtma verimi üst düzeyde sağlanırken, arıtılan atıksular tarımda sulama amacıyla dereye deşarj ediliyor. Son sistem teknolojik enstrümanların kullanıldığı evsel atıksu arıtma tesisimiz, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılabilmek adına büyük bir hassasiyet ile işletiliyor. Diğer taraftan tesisimizde hem atık suların değerlendirilmesi, hem de tarımsal sulama ihtiyacının karşılanması yönünden önemli bir tasarruf sağlanıyor. Bu proje, gelecekte evlatlarımıza da hizmet edecek bir yatırım. Böylesine değerli bir projenin ilçemize kazandırılmasında katkı ve himayelerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e şükranlarımı arz ediyor, tesisimizin işletmesini başarıyla yürüten Belediye Başkanımız Hasan Peker ve ekibini yürekten kutluyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber