Durağan’ın Akbel köyünde2005 yılında muhtarlık yapan Hasan Demiroğlu’nun  08-09-2005 yılında 894 sayılı yazısı ile kaymaklığa verdiği dilekçesinde olası bir sel felaketi için önlem alınılmasını istediği ortaya çıktı. 
Derenin bir gün ciddi bir zarar vereceğini düşünerek bir çalışma yapıp yetkili mercilere müracaat ettiklerini dile getiren Demiroğlu, “Akbel köylüleri olarak bir gün böyle bir sel felaketi olacağından hep korktuk. Bu korku ile dere yatağında ıslah çalışmasının yapılması için dilekçe verdik” dedi.
Muhtarın dilekçesine verilen cevap; 
Demiroğlu, “Dilekçemiz üzerine 2 ay sonra köye 2 mühendis geldi ve ‘ bu dere yatağına biz bir şey yapamayız bu böyle akar’ dediler ve gittiler. 7 yıl sonra ise onların akar diyerek rapor tuttukları dere yatağı taştı ve bir felaket yaşattı. Bu sel felaketinde sadece mal kaybı yaşandı çok sayıda besi ahırları olmak üzere konut zarar gördü. Tek tesellimiz can kaybının yaşanamamasıydı.Can kaybı yaşansaydı bunun sorumlusu kimler olacaktı? Oluşan bu maddi zararın sorumlusu dilekçemize rağmen gerekli önlemi almayanlardır” dedi. 
Yaşanan sel felaketi sonrası Akbel köyünde 17 adet bina büyük bir hasar görmüş, onlarca büyükbaş hayvan telef olmuş ve ekili tarlalar seller altında kalmıştı.

Editör: Vitrin Haber