Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Namaz ve Hayat”  üst başlığı ile “Babamla Camideyiz” ve “Bisiklete Biniyorum  Camiye Gidiyorum Hem Sağlıklıyım Hem Huzurluyum” isimli iki ayrı proje hayata geçirildi. 

Projeler hakkında bilgi veren Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu, projedeki amaçlarının öğrencilerin okulu sevme ve benimsemelerini, beden ve ruh dengesi içinde hem maddi hem manevi anlamda gelişmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Gündoğdu; “Biz bu projeyle aslında çocuklarımızda pek çok konuda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Örneğin sağlık konusunda bilinçlenme ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmalarını, zararlı alışkanlık ve davranışlardan uzak durmalarını, İmam Hatip Ortaokulu olarak dini bilgileri ve başta insanı kötülüklerden alıkoyan namaz bilincini gezerek ve eğlenerek kazanmalarını, yaşadıkları yakın çevreyi tanıma, doğayı sevme ve koruma duygularıyla büyüklerine saygı ve yaşlılara hürmet gibi erdemlerini pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrenilen bilgilerin kalıcı ve faydalı olması, istendik davranış değişikliğine yol açması ancak öğrencinin bilgiyi yaparak ve yaşayarak öğrenmesi, eğitimin  nesnesi değil öznesi olması ve öğrendiklerinin günlük yaşantısında karşılık bulmasıyla mümkündür.

Bizlerde eğitimi dört duvar arasına hapsetmeden her zaman ve her yerde eğitim felsefesiyle öğrenilenlerin kalıcı, zevkli ve faydalı hale gelmesi için çeşitli etkinlik ve projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projemiz ise Sevgili Peygamberimizin iki hadis-i şerifinden hareketle oluştu.

Bunlardan biri “İnsanlardan çoğunun aldandığı iki nimet vardır. Sağlık ve Boş vakit” (Buhârî, Rikâk, 1.)
İkincisi “ Namaz dinin direğidir” (Beyhakî, Şuabü’l-îmân, 3, 39)” dedi. 
İmam Hatip Ortaokulu olarak  öğrencilerin maddi ve manevi eğitimleri yanında sosyal, sportif ve kültürel yönden de gelişmelerine katkı sağlamalarını arzuladıklarını ifade eden Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil

Gündoğdu, öğrencilerin bedeni ve ruhi melekelerini geliştirmek, toplumsal değerlerimizi benimseyip yaşamalarına destek olmanın öncelikli amaçları arasında yer aldığını söyledi.
 
Gündoğdu; “Proje kapsamında öğrencilerimiz gittikleri köylerde öğle ve ikindi namazlarını kılıp bu iki namaz arasında  doya doya oyun oynuyor, yaşlı ve hastaları ziyaret ediyor, çevreyi gezme, doğayı tanıma, hayvanları sevme imkanı da buluyorlar.  Projemizde Karacaören, Bağlıca, Alibeyli, Daylı, Çatpınar, Bektaş, Osmanköy ve Kuzören köyleri bulunuyor.
Bu anlamda projemizi onaylayan Sayın Kaymakamımıza, finansmanını üstlenen Sayın Belediye Başkanımıza, Güzergâh güvenliğini sağlayan emniyet ve jandarma görevlilerimize, bisiklet temini konusunda yardımcı olan  Atatürk ve Cumhuriyet Ortaokulları ile Mehmet Akif Ersoy Lisesi müdürlüklerine, misafirperverliğini esirgemeyen  köy imamlarımıza, Okul aile birliğimize ve öğretmenlerimize Temiz yürekli öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyor, vesile olan yapan gibidir düsturunca emeği geçen herkesin manevi ecirlerden hissedar olmalarını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber