Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, ilçenin Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile Halk Kütüphanesinde bir araya gelerek 2012 yılının değerlendirmesini yaptı.

Kaymakam Metin Kubilay Başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına, İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça ve ilçemizdeki diğer kamu ve kuruluş daire müdürleri iştirak etti.

Kubilay 2012 yılı faaliyetlerinden ve 2013 hedeflerinden kısaca bahsederek, bu güne kadar gerçekleştirilen projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduktan sonra sırasıyla kurum müdürlerine söz verdi.
İlk sözü alan Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Terkan, hastanenin gerek doktor, gerekse de diğer noktalarda güçlendirildiğini vurgulayarak, Gerze Devlet Hastanesinde şuan itibarı ile 5 branş hekimi olduğunu, 2013 yılı hedeflerinde ilçedeki Dializ hastaları için yeni bir dializ ünitesi oluşturduklarını, bununla ilgili olarak bakanlığın gerekli ödeneği ve cihazları tahsis ettiğini ifade etti.
Ayrıca, 2013 hedefleri doğrultusunda daha etkin ve hızlı bir şekilde hastalara müdahale edilebilmesi adına, 112 Acil Servis İstasyonunun ilçe merkezinde belirlenen bir noktada oluşturulacağı müjdesini verdi.
Garnizon Komutanı Jan. Yüzbaşı Güngör Kırarslan ise 2012 yılında toplam 262 olayın meydana geldiği, 11 aranan şahsın yakalandığı belirtilerek, 2013 faaliyet programında İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı müştemilatın yeniden yapılacağı ifade edildi.
İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça ise 2012 yılında sorumluluk bölgelerinde toplam 342 asayiş olayının meydana geldiğini, ilçede terör yönünden her hangi bir olumsuzluk yaşanmadığını kaydederek, İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeni açılan pasaport bürosunda ise şimdiye kadar 182 yeni pasaportun verildiğini belirtti.
Akça, 2012 yılı içinde yapılan araç tescil sayısının 436, verilen sürücü belgesinin ise 162 olduğunu söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, 2012 - 2013 yılında 3127 öğrenciye, 315 personelle hizmet verdiklerini belirterek, 536 öğrencinin Temel Eğitim, 220’si Orta dereceli okul öğrencisi olmak üzere toplam 756 öğrenci taşımalı eğitim sisteminden yararlanmakta olduğu belirtildi.
Genç, özellikle SBS ve YGS’de ilçemizin büyük bir başarı kazanarak Gerze’nin eğitimde ki yeri ön sıralar olmuştur dedi.
İlçenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz ise özellikle Sera, Bodur Meyvecilik, Zeytincilik ve hayvancılık vb alanlarda büyük mesafeler kat edildiğini belirterek, 2013’de Gerze Hacıkadı Horozu – Tavuğunun koruma altına alınması ve damızlık üretim çalışmaları genişleterek devam edeceğini, Soğuk Sistem Zeytinyağı elde etme çalışmalarının sonuçlandırılarak Gerze’de zeytin yağı elde edilme projesinin hayata geçirileceğini dile getirdi.

PTT Müdürü Ayhan Taş ise PTT’nin T’sinin gittikten yine çalışmalarına ara vermeden ve büyük bir gayretle devam ettiklerini dile getirerek insanlarımıza en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını, artık PTT’nin bir banka şubesi gibi çalıştığını 30 bin liraya kadar düşük faizle kredi verdiklerini kaydederek, sektörde çok hızlı bir şekilde büyüdüklerini dile getirdi.

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay “2013 yılındaki en önemli hedeflerinden birinin Pirahmet köyünde Bal Ormanı Projesi olduğunu belirterek, orta vadede arıcılığın bu bölgede bir marka olabileceğini sözlerine ekledi.

 

Editör: Vitrin Haber