Gerze Belediye Başkanı Osman Belocavıklı Gerze Belediyesi tarafından bu yıl 42.’si düzenlenecek olan Gerze Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Gerze Belediyesi tarafından, bu yıl, 42.si düzenlenecek olan Gerze Kültür ve Sanat Festivali altı yapı çalışmaları devam ediyor. 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da son derece zengin bir program içeriği ile kutlanacak Festival her yaş grubundan misafirlere hitap etme özelliği taşıyor. Gerze’de bu yıl ilki gerçekleştirilecek Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın da festival kapsamı içinde yapılacak olması, sanatseverlerin festivale ilgisinin daha da artacağını gösteriyor.

7-9 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivaline sayılı günler kala, ilçe nüfusunda gözle görülür bir artış yaşanması, festivalin ekonomik açıdan da yüzleri güldüreceğinin belirtisi olarak değerlendiriliyor.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı hazırlıkları hızla devam eden festivale tüm vatandaşların davetli olduğunu söyledi. Belovacıklı; “Son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle bazı belediyelerin bu tür festivalleri iptal ettiğini biliyoruz. Yerel basınımız aracılığı ile yapılan “bu durumda nasıl festival yaparsınız, insanımız ölürken nasıl eğlenirsiniz” şeklinde haksız ve kasıtlı eleştirileri maalesef üzüntü ile karşılıyoruz. Bu ülkede terör dün başlamadı, bunun sorumlusu ise, ne Gerze, ne de tam bir yıl ekonomik anlamda biraz olsun nefes almak isteyen Gerze esnafı. Hiç kimse, vicdan, vatan, millet ajitasyonları yapmasın. Bizler terör olaylarında hayatını kaybeden her insanımızın acısını içimizde duyuyoruz, bu art niyetli kişiler bence bunun hesabını, şehitlere “kelle”, ölen askerlerimiz için geçmişte “askerlik yan gelip yatma yeri değildir” diyenlere sorsunlar. İnsanların karnı ucuz hamaset nutukları atmakla doymuyor, ben Gerzelinin sofrasına fazladan koyabileceği bir dilim fazla ekmeğin hesabını yaparım, festival yapalım mı, yapmayalım mı gitsinler Gerze esnafına bir sorsunlar ve cevaplarını alsınlar” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Vitrin Haber