Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 11 Ağustos tarihinde yaşanan sel felaketinden etkilenen Ayancık ilçesinde devam eden çalışmaları inceledi. Pazarcık Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Küçük Sanayi Sitesi ile Aşağıköy'de çalışmalarda gelinen son durumu inceleyen Bakan Karaismailoğlu, bölge halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti. Karaismailoğlu, köyde kendisini karşılayan çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. Küçük Sanayi Sitesi’nde selde ağır hasar gören 56 iş yerinin yıkımının tamamlandığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu iş yerlerinde esnaflık yapanların bir bölümünün kira yardımıyla yeni bir yere taşındığını, bir bölümünün ise yeni iş yerlerinin yapılmasını beklemeyi tercih ettiğini belirtti. Karaismailoğlu, 16 esnaf için de 11 adet geçici iş yeri inşa edildiği bilgisini verdi. 

KASTAMONU, BARTIN VE SİNOP'TA YAKLAŞIK 200 KİLOMETRE YOL KESİMLERİNDE HASARLAR OLUŞTU
İncelemelerin ardından AFAD Kriz Merkezi'nde değerlendirme toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, yaşanan sel felaketinde Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaklaşık 200 kilometre yol kesimlerinde hasarlar oluştuğunu bölgelerde yürütülen çalışmalar neticesinde hasarlı tüm yolların onarıldığını ifade etti. Karaismailoğlu; “Tüm dünyadaki felaketler ülkemizde de Akdeniz ve Ege'de orman yangınları, Batı Karadeniz'de ise sel felaketleri olarak yaşandı. Bu felaketlerin yaşandığı kentlerde etkin çözümler üreterek, hızlı müdahalelerde bulunarak, milletimizin yanında olduk. Havadan, karadan ve denizden müdahale ettik. Adeta ulusal bir seferberlikle bölgelerimizin yardımına koştuk. Batı Karadeniz'de yaşadığımız ve son yılların en büyük sel felaketi sonrasında, devlet ve millet omuz omuza vererek 11 Ağustos tarihinde açılan yaraları sarmak için çalıştık. . İlk günden itibaren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız, milletvekillerimiz ve yerel yönetim unsurlarımız ile yoğun ve verimli çalışmalar gerçekleştirdik İktidarımız boyunca yaşanan afetlerden dün olduğu gibi bugün de devlet olarak milletimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık.

Yaşanan sel felaketinde Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaklaşık 200 kilometre yol kesimlerinde hasarlar oluştu. Selin hemen ardından kapanan yollarımızı açtık. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla birlikte yollardaki hasarları tamamen giderdik. Sinop'ta 564 kilometre yol ağımızda toplam 100 kilometre bir alanda hasar oluştu. Yollardaki bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak, yollarımız trafiğe açılmıştır. İyileştirme çalışmaları ise devam ediyor” dedi.

SİNOP'TA 31 ADET YIKILAN VE HASAR GÖREN KÖPRÜLERİN YERİNE GEÇİCİ KÖPRÜLERİ TAHSİS ETTİK
Yaşanan büyük sel felaketi nedeniyle ilçede ulaşımı sağlayan köprülerin de yıkıldığını hatırlatan katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sinop’ta 31 adet yıkılan ve hasar gören köprülerin yerine geçici köprüler tahsis ettiklerini kalıcı köprülerin ise 2 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. Karaismailoğlu; “Selin ardından Ayancık ilçesi tüm bağlantı köprülerinin yıkılmasıyla adeta bir adaya dönüştü. Ekiplerimizin çalışmasıyla dolgusu hazırlanan bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından montajı yapılan çelik köprüyü trafiğe açtık. Yine Ayancık Çayı üzerinde kutu menfez kullanarak çift yönlü araç trafiğine müsaade eden yaya geçidine de imkan veren geçidi 18 saat gibi kısa bir sürede hizmete aldık. Ayrıca, Ayancık Sanayi Sitesi bölgesinde zarar gören işyerleri için kalıcı binalar yapılana kadar geçici olarak hizmet vereceği işyerleri için sanayi içerisinde belirlenen sahadaki çalışmaları da tamamlıyoruz. Sinop'ta 31 adet yıkılan ve hasar gören köprülerin yerine geçici köprüleri tahsis ettik. Kalıcı projelerimizin planlarını tamamladık ve yapımına da başladık. Kalıcı köprüleri de 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

BATI KARADENİZ'DE KARDEŞLİĞİN ÖYKÜSÜNÜ YAZDIK
Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta yaşanan büyük sel felaketi sonrasında Türk milletinin yine bir dayanışma örneği sergilediğini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batı Karadeniz’de kardeşliğin öyküsünün yazıldığını söyledi. Karaismailoğlu; “Dayanışmanın ve bir olmanın değerini bir kez daha anladığımız bu zor dönemde, Batı Karadeniz'de kardeşliğin öyküsünü yazdık. Milletimizin yüzündeki gülümseme ve onların duası en kıymetli ödüldür. Selin denize taşıdığı tomrukları römorkörlerimizle ilk defa gerçekleştirilen ağ sistemi kullanarak topluyoruz. Bu şekilde deniz araçlarının seyri ve balıkçılarımız için faaliyetlerini gerçekleştirmeleri yönünde emniyeti de sağlamış oluyoruz. Biz her şartta halkımızın yanındayız. Sel felaketinde mücadele eden herkese teşekkür ediyorum. Yaralarımızı kısa sürede saracağız. Söz veriyoruz, kalıcı yollarımızı köprülerimizi, binalarımızı ve sanat yapılarımızı en kısa sürede yapacağız. Tüm bakanlıklarımız çalışmalarına hızla devam ediyor. Bölgede çalışan tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi. 

Editör: Vitrin Haber