Çakıcı: “Kent konseyi ile halkın yerel yönetime katılımını sağlayacağız”

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, kurulan Kent Konseyi ile yerel yönetimlerde karar alma sürecinde halkın katılımını sağlamaya çalışacaklarını söyledi. 

İlk defa Boyabat’ta kurulan ve başkanlığına da mevcut Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın seçildiği Boyabat Kent Konseyi, genel kurulunu yaparak çalışmalarına başladı. Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile üniversite, vakıf, meslek odaları, muhtarlar, sendika temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı Boyabat Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısında başkan ve konsey üyeleri seçildi.
Katılımcılara teşekkür eden Boyabat Kent Konseyi ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri el ele vererek Boyabat’ın gelişmesi için çalışacakların söyledi. Kent Konseyi ile halkın yerel yönetimlerde söz sahibi olmalarını da sağlayacakların belirten Çakıcı, “Yerel yönetimlerde karar alma sürecinde halkın katılımını sağlayacağız. Zaten bu kent konseylerinin görevleri içinde yer almaktadır. İlçemizin sorunları için el ele omuz omuza vererek çözeceğiz. İnşallah güzel çalışmalara adım atmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Şefik Çakıcı’nın başkan seçildiği Boyabat Kent Konseyi üyeleri şu isimlerden oluştu: Mahmut Çelebi, Niyazi Öztürk, Suat Elmacı, Bekir İnebeyli, Kenan Esen, Ferhat Yıldız, Soner Gökgöz, Metin Gökmen, Mustafa Açıkgöz, Murat Yükselecek ve Mustafa Özvatan.

Editör: Vitrin Haber