Gerze Güreş Kulübü tarafından hazırlanan “Ata Sporumuz Güreşi Gençlere Sevdirmek, Yaygınlaştırmak ve Gelecek Nesillere Aktarmak” adlı proje kapsamında bir toplantı düzenlendi.

Gerze Güreş Kulübü tarafından hazırlanan “Ata Sporumuz Güreşi Gençlere Sevdirmek, Yaygınlaştırmak ve Gelecek Nesillere Aktarmak” adlı projenin İçişleri Bakanlığınca desteklenmesi dolayısıyla Gerze Güreş Kulübü tarafından bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Bir restoranda düzenlenen toplantıya, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyya Çalmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, Gerze Güreş Kulübü Başkanı Arif Yiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Proje Danışmanı Metin Çalmaz ve Proje Koordinatörü Hüseyin Kocabaş katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gerze Güreş Kulübü Başkanı Arif Yiğit tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından söz alan Proje Danışmanı Metin Çalmaz proje hakkında bilgiler verdi. Proje ile birlikte Ata sporumuz güreşi gelecek nesillere sevdirmeyi amaçladıklarını belirten Çalmaz, “Ata sporumuz güreşin öğrenilmesi, lisanslı sporcular yetiştirilmesi, güreşçilerin sayılarının artırılması, antrenörler yetiştirilmesini bu faaliyetleri geliştirerek sürdürülebilirliğinin sağlanması ile ulaşacağız. Proje ile güreş sporuna katılan gençlerin sosyalleşeceği ortamlar yaratmak, bu gençleri spor aracılığı ile topluma kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan ve sanal dünyadan uzaklaştırarak, proje ile ülkemizi dünyaya en iyi şekilde tanıtarak ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 

Hayat geçirilen projeye gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise ata sporumuz güreşin gelişmesinin ülkemizde ve dünyadaki önemine vurgu yaptı. Belovacıklı; “Gerze Belediyesi olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız ve bu konuda ilk adımı attığımız müjdesini de buradan veriyorum. Ge güreş ve diğer spor branşlarında gençlerimizin en iyi bir şekilde yetişmesi, mevcut başarılarının üstüne çıkarak ilçemizi sporda da marka bir kent haline getirilmesi için belediye olarak 5 dönümlük bir arsayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne tahsis etme kararı aldık ve bunun formalitelerini yerine getiriyoruz” dedi.
Gerze Güreş Kulübü tarafından tertiplenen organizasyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz ve İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma’nın projede emeği geçenlere yaptığı kısa teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber