Türkeli Satı Köyü Gençlik Kolları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, "Gurbetten Sılaya Satı Köyü Şenlikleri" gerçekleşti.

Türkeli Satı Köyü Camii önünde düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Karahan, Ak Parti Kocaeli İl Genel Meclis Üyesi Ferhat Yılmaz, ilçe ve çevre köylerin muhtarları, Kocaeli ve İstanbul Sinop Dernekleri Federasyonu (KOSİDEF) Genel Başkanı Bahattin Demircan ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkeli Satı Köyü Gençlik Kolları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından restore edilen Satı Köyü Camii'nin açılışının gerçekleştiği etkinlikte, ilahiler okundu, sema gösterimi yapıldı.
Satı köyünde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Türkeli Satı Köyü Gençlik Kolları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Çelik, 2012 yılında İstanbul merkezli kurulan derneğin, köyde ciddi anlamda önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Çelik yaptığı açıklamada, "Cami lojmanı, 2012 yılındaki sel felaketinde zarar gördü. Lojmanın onarımı, derneğimiz tarafından yapıldı. Camiye sel gelen bölüme, normal boru çok pahalı olduğu için İstanbul'dan getirilen variller ile boru haline getirilip, döşendi ve olası sel felaketine karşı önlem alındı.
Derneğimizin en önemli projelerinden olan, cami minaresi çalışmasıyla İstanbul'dan demontajlı olarak hazırlanan minare, tırlarla Satı köyüne getirilip, 22 metrelik 2 şerefeli, şadırvanlı ve 7 kişinin aynı anda altında abdest alabileceği şekilde minare montajı yapılıp, hizmete sunulmuştur.
Ayrıca bayramlaşma yeri olarak kullanılan okul lojmanı ve etrafı, ekibimizle birlikte restore edilerek, çevre düzenlemesi yapılmıştır" dedi.
İhtiyaç olduğu takdirde dernek üyeleri olarak her zaman ilçemiz ve köylerine destek olmaya hazır olduklarını belirten Çelik, dernek yönetim kurulu üyelerinin tamamının teknik ekipten oluştuğunu, bu da birçok eksikliğin karşılanması noktasında çalışmalar yapılabildiğini sözlerine ekledi.

turkelihaber.com 
Editör: Vitrin Haber