2018 yılında CittaSlow ağına katılan Gimhae Belediyesi gerçekleştirdikleri ziyarette ilk olarak Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un misafiri oldular. Misafirlerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Şensoy, misafirleriyle sohbet etmesinin ardından kendilerine Hacı Kadı Horozu Heykeli ve CittaSlow Gerze Çinisi hediye etti.

Gimhae Belediyesi Meclis Üyeleri de buna karşılık olarak Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a şehirlerinde yapılan bir porselen ikram ettiler. Gerçekleştirilen ziyarette misafirlerine Gerze Kulak Hamuru ikram eden Başkan Şensoy misafirlerini Geruze Hotel’de ağırladı. 
İlçe Kaymakamı Murat Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya, İlçe Garnizon Komutanı Bekir Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir’in de katıldığı yemek organizasyonu ardından Ahşap Oyuncak Mağazasını ziyaret eden Güney Kore Gimhae Belediyesi Meclis Üyeleri, burada yaptıkları alışverişin ardından kısa Şükrü Bey Anı Konağı’nı ziyaret etti. Gerze tarihiyle dolu Konaktan oldukça etkilenen heyet, burada anı defterine düşüncelerini yazarak hatıralarını ölümsüzleştirdiler.

Ziyaretin sonunda, Güney Kore Gimhae Belediyesi Meclis Üyeleri, misafirperverliğinden ve nezaketinden dolayı Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a teşekkür etti. 

Gerçekleştirdikleri nazik ziyaret için Güney Kore Gimhae Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkürlerini suna Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kendilerini Gerze’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Şensoy; “Misafir, bizim örf ve adetimizde baş üstünde tutulan bir konumdadır. CittaSlow Gimhae şehrinden CittaSlow Gerze’ye gelen misafirlerimizle ilgilenmek bizler için önem arz etmektedir. İlçemizin tarihi, kültürü ve doğasıyla alakalı kısa bir bilgi akışı yaparak misafirlerimizi aydınlattık. Önümüzdeki yıllarda bu kapsamda gerçekleştireceğimiz projelerde yapacağımız işbirlikleri için karşılıklı olarak olumlu adımlar attık. Ziyaretleriyle bizi memnun eden Gimhae Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Ziyaretleriyle bizleri memnun eden Gimhae Belediyesi Meclis Üyelerine çalışmalarında başarılar diler, ziyaretin gerçekleşmesine vesile olan Çorum Belediyesi’ne ve Şükrü Bey Anı Konağı’nın gezilmesinde yardımcı olan Murat Olgunsoy’a teşekkür ederiz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber