Gerze’de sabaha karşı yaşanan yoğun yağmurda Cumhuriyet Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nin bazı kesimlerinde m² başına 17 kg. yağmur düşerken, mahalle sakinleri sel felaketiyle karşı karşıya kaldı.
Yaşanan sel felaketinde vatandaşlar tarafından Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve belediye ekiplerine haber verilmesinin ardından olay yerine giden Başkan Şensoy, belediye ekipleriyle birlikte su tahliyesi gerçekleştirdi, Yoğun yağışlar sonucunda bir ailenin evinde ciddi hasar meydana geldi.

BİR EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Yaşanan felakette can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy; “08 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde yaşanan yoğun yağmur sebebiyle Cumhuriyet Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nin bazı kesimlerinde ikamet eden vatandaşlarımız sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Vatandaşlarımızdan gelen telefonun ardından ekiplerimizle birlikte müdahale için felaketin yaşandığı bölgelere gittik ve el birliğiyle su tahliyesini gerçekleştirdik. Metrekare başına düşen 17 kg’lık yağmur sonucunda bir evimiz maalesef kullanılamayacak hale geldi.” dedi.

EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI
Can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Şensoy; “Mal kaybının ise telafisi her zaman yapılır. Mağduriyetlerin giderilmesi hususunda Gerze Belediyesi vatandaşının yanındadır. Olay yerine anında müdahale eden ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Yaraları birlikte saracağız. Tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber