Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un Gerze’ye yakışacak en önemli projelerinden birisi daha hayata geçiyor. Geçtiğimiz aylarda Tarihi Köşk Projesi, İdemli Mesire Alanı Projesi ve İskele Caddesi Mandalina Ağaçları Projesi’ni açıklayan Başkan Şensoy, Tarihi Zeytinlik Parkı’nda yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla bu alanın Millet Bahçesi’ne dönüştürüleceğini belirtti.

Gerze’nin en önemli Kültürel Miraslarından birisi olan Tarihi Zeytinlik Parkı’nda yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla Millet Bahçesi’ne dönüştürüleceğini belirten Başkan Şensoy, Gerze’nin tarihi dokusunu gelecek kuşaklara aktaracak proje hakkında detay verdi.

TARİHİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ
Tarihi Köşk Caddesi Projesi’nde, Arnavut Kaldırım Taşları ve baskı beton çalışmasının bölgede de kullanılacağını açıklayan Başkan Şensoy, ilçemizin tarihini yansıtan Yangın Evleri’nin de bahçe duvarlarında projeye uygun yenilemeler yapılacağını söyledi. 
Unutulmaya yüz tutmuş Gerze Tarihi’nin, Tarihi Zeytinlik Parkı- Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesi’nde gün yüzüne çıkacağını belirten Şensoy; “Tarihi Köşk Projesi’nin devamı niteliğini taşıyacak olan projede 1956 Gerze Yangını sonrası Dönemin Reis-i Cumhur’u Celal BAYAR ve Dönemin Başvekili Adnan MENDERES tarafından yapılarak günümüze kadar ulaşan Yangın Evleri’nin bahçe duvarlarında tarihi dokuya uygun yenilemeler, 7’den 77’ye her vatandaşımızın gezintiye çıkarak Sinop manzarasını izleyebileceği Seyir Terası, Çocuk Oyun Grupları ve Yetişkin Dinlenme Alanları’da proje içerisinde yer alacak” dedi.

BİSİKLET YOLU, YÜRÜYÜŞ PARKURU, SOSYAL ÜNİTELER VE DAHASI POJEDE YER ALIYOR
Her yaş grubuna hitap edecek olan projede 9480 m²’lik alan kullanılacak olup, Turizm’de Kalkınmada Öncelikli Yöreler arasında bulunan ve Uluslararası platformda 300 üyeden, Türkiye’de 17 temsilcilikten birisi konumunda olan CitttaSlow Gerze’de Bisiklet Yolu, Yürüyüş Parkuru ve Sosyal Üniteler projeyle birlikte hayat bulacak. Ayrıca, Zeytin Ağaçlarının asla zarar görmeyeceğini belirten Başkan Şensoy, Gerze’ye kalıcı eserler bırakarak turizm potansiyelini de uzun yıllarca arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Gerze’de hayata geçirilecek olan projeleri bir bir açıklayan Başkan Şensoy; “Gerze Tarihi Zeytinlik Parkı- Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesi’ne verdiği desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım Maviş, Mimar Hülya Andaç ve Belediye Personeline teşekkür ediyorum. Hizmet anlamında görüşmelerimiz ve hazırlıklarımız devam ediyor. Bir çok projede önemli mesafe kat ettik ve son aşamaya geldik. En kısa sürede inşallah son protokolleri imzalayıp sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber