Doğalgaz çalışmaları kapsamında daha önce 30 kilometrelik alanda çalışmaların tamamlandığı Gerze’de başlatılan çalışma ile 20 kilometrelik alanın doğalgaz ile buluşturularak ilçenin yüzde 90’ını doğalgaza kavuşacak. 

İlçede gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları kapsamında ilk etapta 30 kilometrelik alanın doğalgaza kavuştuğunu belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ikinci etap çalışmaları kapsamında da 20 kilometrelik alanla birlikte toplam 50 kilometrelik bir yatırımın ilçeye kazandırılacağını belirtti.

Doğalgaz çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şensoy yaptığı açıklamada; “2019 Mahalli İdareler ve Genel Seçimleri sürecinde milletvekilimiz Nazım Maviş’in de söz verdiği gibi Gerze’mizin tamamını doğalgaz ile buluşturacağımızın sözünü vermiştik. Şimdiye kadar 2 yıllık süre zarfında 30 kilometrelik alanda doğalgaz çalışmalarımız tamamlamıştı. Şimdi ikinci etao çalışmaları kapsamında 20 kilometrelik alanın daha doğalgaza kavuşması için bugün ilk kazmayı vurarak çalışmalara başlandı” dedi.

Toplam 50 kilometrelik alanda Gerze’nin yüzde 90’ını 2021 yılı sonuna kadar doğalgaz ile buluşturmayı hedeflediklerini belirten Şensoy; “ Yatırımların Gerze’ye kazandırılması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun’a, AKMERCAN Genel Müdürü Yunus Kesgin'e ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt’a ilçem, şahsım ve yönetimim adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu müjdeli haber ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber