Gerze Belediyesi tarafından bu yıl 44.sü düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

24 Temmuz tarihinde Gerze Belediyesi Kokteyl Bahçesi’nde ilçenin simgesi olan Hacı Kadı Horozu’nun en güzeli seçildi. Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gönderilen heyet tarafından oylamaya sunulan horozlarımızın bakımlılığı göz kamaştırdı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri, horozları, tüylerinin renginin parlaklığı, ibiğinin renginin canlılığı ve sesinin güzelliğine göre değerlendirdi.

Konulan özel kafes içerisinde gösterime çıkan horozlarımız detaylıca incelenmesinin ardından sahipleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Yarışmanın sonucunda heyet tarafından oylanan horozlarda ilk üçü ana üreticiler Hasan Küçükekmekci, İsmail Topoğlu ve Gökhan Belovacıklı’nın beslediği horozlar kazandı. Yarışmanın vatandaşları horoz besiciliği hususunda teşvik amacı güttüğünü belirten Başkan Belovacıklı’da dereceye giren horoz sahiplerini tebrik etti.

Dereceye giren horozların sahiplerine Cumhuriyet altını hediye edildi. 

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yarışmanın, Gerze horozunun hem tanıtımı hem de üretiminin devamını sağlama noktasında çok önemli olduğunu söyledi. 

Son yıllarda üretimi iyice düşen Gerze horozunun daha fazla üretilmesi noktasında bazı çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Belovacıklı, "İlçemizde ilk etapta 640 yumurta kapasiteli bir kuluçkahane ve civciv büyütme ünitesi kuruldu. Bu süreçte ilçemizde, Hacıkadı olarak bilinen tavuk türleri tespit edildi ve alınan ilk yumurtalarla üretime başlandı." dedi. 

Belovacıklı, Gerze horozunun, ilçenin simgesi haline geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Gerze horozu, yapılan araştırmalar göstermiştir ki ülkemizde sadece ilçemizde yetişmektedir. Irkının devamı için de son yıllarda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Biz de bu noktada belediye olarak üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla çeşitli yarışmalar yapıyoruz. Markamıza verdiğimiz değeri ortaya koyuyoruz. Yarışmaya katılan vatandaşlarımızı duyarlılıklarından ötürü kutluyorum." 

Editör: Vitrin Haber