İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Gerze Belediyesi Mezarlıklar Görevlileri ve Belediye Halkla İlişkiler ve Basın Birimi tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda Mezarlık Bilgi Sistemi tamamlandı.
Vatandaşlarımız bu sayede artık Yeni Mezarlık’ta yatan yakınlarına ulaşabilecekleri gibi; Mezarlık Fotoğrafı ile yakınlarının vesikalık fotoğrafını da görme imkanı bulabilecekler. Vatandaşlar ayrıca, Mezarlığa ulaşım haritasının yanında yakınlarının mezarı için hazırlanan Kroki Haritası sayesinde rahatlıkla ulaşabilecek. 

ONLİNE FATİHA SİSTEMİ
Hayata geçirilen mezarlık bilgi sistemi üzerinde sayfanın üst bölümünde Fatiha ve İhlas Sureleri yer alıyor. Bu şekilde dileyen vatandaşlar yakınlarına Fatiha ve ihlas surelerini de gönderebilecek. 

SIFIR MALİYETLE KURULDU
Mezarlık bilgi sistemi hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ülkemizde birkaç belediye tarafından gerçekleştirilen Mezarlık Bilgi Sistemi’nde Gerze Belediyesini ayıran en önemli özelliğin maliyeti olduğunu söyledi. Belovacıklı; “Bu sistemi kuran Belediyeler, 100 bin TL ve daha da üzerine çıkan maliyetler ile gerçekleştirirken Gerze Belediyesi personelleri titizlikle yaptığı çalışmalar sayesinde hiçbir harcama yapmadan Mezarlık Bilgi Sistemini vatandaşlarımıza sunma imkanı vermiştir.İlçemiz Yeni Mezarlık’ta yakınları yatan vatandaşlarımız merhum/merhume’lerin vesikalık fotoğraflarını Halkla İlişkiler ve Basın İrtibat Büromuza ulaştırdıkları taktirde sisteme girişleri güncellenecektir” dedi. 

BU SİSTEM ÖNCELİKLİ PLANLARIMIZ ARASINDAYDI

Belediye Başkanı seçildiği dönemden itibaren Mezarlık Bilgi Sistemi’ni kurmayı amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yeni sistemin hayırlı olmasını diledi. Belovacıklı; “Sistem biraz geç de olsa hayata geçirildi. Önümüze çok büyük maliyetler çıkardılar.Personellerimizin gönüllü, titiz ve ummalı çalışmaları ile Mezarlık Bilgi Sistemimizi hiçbir maliyet ödemeden gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Bizim bir felsefemiz vardır.Geçmişine yani mezarlıklarına önem vermeyen bir şehir asla gelişmemiş demektir.Bizler Şirin Gerze’mizi sadece geleceğe taşıyarak değil, geçmişimize de önem vererek ilerilere taşıma amacını gütmekteyiz.Mezarlık Bilgi Sistemimiz sayesinde bayramlarda şehir dışından gelen misafirlerimiz artık yakınlarını çok rahat bulabilip ziyaret edecekler.Mezarlık Bilgi Sistemi’nin tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu. 

ESKİ MEZARLIKTA DA ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Sistemin hayata geçirilmesinde ilçe yeni mezarlığının pilot bölge seçildiğini ifade eden Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, aynı sistemin yakın bir gelecekte eski mezarlıkta da hayata geçirileceğini belirtti. Belovacıklı; “Pilot Bölge olarak çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Yeni Mezarlık Bilgi Sistemi’ni tamamlamış bulunmaktayız.Şimdi ise Eski Mezarlık Bilgi Sistemi’ni en kısa sürede tamamlayarak siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.     
Editör: Vitrin Haber