Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan 34 umreciyi bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenledi.

Gerze Müftülüğü salonunda gerçekleştirilen ve iki gün süren seminerde İlçe Müftüsü Bayram Karar, Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Fikri Çınar, Merkez Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Azize Balcıoğlu ve umre programı çerçevesinde İlçeden görevli olarak eşlik edecek olan Gerze İskele Camii İmam Hatibi Bayram Karakaş görev aldı.

Seminerde, bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bayram Karar umrenin faziletini anlattı ve umre yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durdu. 
Karar; "Kutsal Mekanlara yapılan yolculuk kutlu bir yolculuktur. Orada geçirilen süre zarfında Kutsal Beldelerde olduğunuzu unutmamanız gerekir. Bu mekanlarda geçireceğiniz sayılı günlerinizi dünyevi meşgalelerden ziyade ibadetlerle, tavaflarla geçirilmelidir" dedi. Ayrıca seminerde, Toplum Sağlığı Müdürlüğü görevlileri tarafından umrecilerin aşıları yapıldı. 08 Mart Çarşamba günü Kutsal Mekanlara Hareket edecek olan Umrecilerin 02 Nisan tarihinde İlçeye dönmeleri planlanıyor.
 
Editör: Vitrin Haber