Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan robotlar uluslararası arenada görücüye çıkıyor.

Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerince bir yıldır süren yoğun çalışma sonucu imal edilen robotlar görücüye çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya İşbirliği Ajansı (JIKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen uluslararası robot yarışmalarının 8. si bu yıl UNESCO tarafından Kültür Başkenti seçilen Eskişehir’ gerçekleştirilecek. 13-15 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan yarışlarda birçok eser sergiye çıkacak. Geçtiğimiz yıl bin 246 robotun katıldığı yarışmaya bu sene bin 500’ün üzerinde robotun katılması bekleniyor. 3 gün boyunca devam edecek yarışlarda Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 3 robotla Sinop’u ve Gerze’yi temsil edecek.

Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Betül Karaoğlu danışmanlığında sürdürülen çalışmalarda Bilgisayar Bölümü Öğrencilerinden Emre Kaplan, Ramazan Kuş, Gamze Uçar ve Arzu Özdemir Eskişehir’de Emar, Kadı ve Hür isimli üç robotla yarışacaklar. Yarışlarda robotlar güçlerini ve çevikliklerini sergileyecek.

Yarışma hakkında bilgi veren Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Çalmaz, ortaya çıkan eserlerle öğrencilerin ili ve ilçeyi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını söyledi. Çalmaz; “Bu yıldan itibaren öğrencilerimizi teknoloji yarışmalarına yönlendirerek çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmalarını sağlamayı arzu ediyoruz. Hedefimiz okuldan mezun olan öğrencilerimizin “İcat Edilmemiş Meslekleri Yapabilme Yetenekleri” ni kazanarak mezun etmek” dedi. Çalmaz ayrıca 15 Mayıs’ta okul bahçesinde açacakları TÜBİTAK Bilim Fuarında bu teknolojiyi vatandaşların görmesi için sergileyeceklerini ifade etti.

Editör: Vitrin Haber