Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu ilçe merkezinde bulunan bir kafe’de büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Dört adayın yarıştığı seçimlere Gerze İlçe Merkez, Dikmen İlçesi ve Karlı Köyü esnafları katıldı. 
Genel Kurul Divan üyelerinin belirlenmesi, İstiklal Marşının okunması, faaliyet raporları, denetleme kurulu Raporları ve bilançonun okunması ile başlayan genel kurulda daha sonra oylamaya geçildi. Mevcut başkan Cemal Altunel ile birlikte, Ali Yılmaz, Turan Altınkök ve Mustafa Yoğurtçu’nun başkanlık için mücadele ettiği seçimlerde 558 esnafı oy kullandı. 
Genel Kurulda bir konuşma yapan Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Cemal Altunel, genel kurulun hayırlar getirmesini diledi. Altunel; “Genel Kurulumuzun tüm ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum. Değerli üyelerimiz; öncelikle odamızın kuruluşundan bu güne kadar, görev yapmış olan, başkan, yönetim ve denetim kurulu üyelerimizden vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanları ise minnetle anıyorum. 

Değerli büyüklerim, kıymetli esnaf ve sanatkarlarımız, göreve geldiğimiz günden bu yana sizlerden aldığımız yetki ve destek ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bu dönemi geride bıraktık. Geride kalan bu dönemde siz değerli üyelerimizin menfaatlerini en üst seviyede korumaya çalıştık. Odamızın kapısını her daim açık tutarak, odamız personeli ile birlikte gece gündüz çalışarak her konuda sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Görev yaptığımız süre içerisinde şeffaf olmaya özen gösterdik. Bu anlamda bundan sonraki dönemde de aynı ilkeler doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtir, hepinize saygılar sunarım” dedi.
Genel Kurulda daha sonra konuşmalarını gerçekleştiren adaylar mevcut yönetimdeki eksiklileri ve noksanlıkları dile getirerek seçildikleri takdirde yapmak istediklerini sıraladı. 
Yoğun katılımla gerçekleştirilen seçimlerde 476 oydan 472’si geçerli sayılırken 259 esnafın oyunu alan mevcut başkan Cemal Altunel yeniden başkanlığa seçildi. Genel kurulda yarışan diğer adayların oyları ise şu şekilde oldu; Ali Yılmaz 110 oy, Turan Altınkök 95 oy ve Mustafa Yoğurtçu 8 oy.


 
Editör: Vitrin Haber