Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü sporcusu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Birol Sazak, Ağrı dağına tırmanacak. Uzun süredir çıkışlara kapalı olan Ağrı dağına çıkış izni verilmesi ardından hazırlıklara başlayan Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü sporcusu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Birol Sazak, 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı dağına tırmanmaya hazırlanıyor. 

İstanbul Klos Dağcılık Kulübü organizasyonunda ülkenin birçok yerinden gelecek profesyonel 23 kişilik dağcı arkadaşları ile birlikte 04-10 Ekim tarihleri arasında yapacakları tırmanış için 05 Ekim günü Ağrı Doğu Bayezıt’ta buluşacak olan usta dağcı yapacağı bu önemli tırmanış öncesinde Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’u ziyaret etti.

Organizasyon hakkında Başkan Şensoy’a bilgiler veren profesyonel dağcı Birol Sazak, böyle bir organizasyonda Gerze’yi temsil etmekten büyük onur duyduğunu söyledi. Sazak; “Türkiye’nin çatısı olarak tanımlanan en yüksek dağımıza Gerze’mizin Dağcılık Kulübümüz ve Sponsorumuz olan Gerze Belediyemiz logosunu tarihte ilk kez dalgalandıracak olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyım. Bu tırmanış için arkadaşlarımızla 05 Eylül Cumartesi günü Doğu Bayezıt ilçesinde buluşuyoruz. Bu organizasyonda her türlü yardımı desteği veren Gerze Belediye Başkanımız Sayın Cevat ŞENSOY  ve  meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah her şey yolunda gider ve tırmanışı sağlıklı başarılı bir şekilde tamamlayarak dönerim” dedi.

İLK GÜN 6 SAATLİK YÜRÜYÜŞ OLACAK
Tırmanış programı hakkında bilgiler veren Birol Sazak, tırmanışın ilk günü6 saatlik bir yürüyüşle 3 bin 200 metre kampına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Sazak; “6 Eylül Pazar günü, kahvaltımızdan sonra aracımızla Çevirme Köyü'ne 2 bin metre ilerliyoruz. Buradan sırt çantalarımızla 6 saatlik bir yürüyüş ile 3bin 200 metre kampına varıyoruz. Akşam yemeğimizi yapıp yedikten sonra erkenden yatışa geçiyoruz. 07 Eylül Pazartesi, kuvvetli bir kahvaltının ardından 4 bin 200 metre kampına ulaşıyoruz. O gün vaktimiz kalırsa 500 metre Aklimatizasyon Tırmanışı yapıp kampımızda geceliyoruz. 08 Eylül Salı, hava koşulları uygun olursa Zirveyi deneyeceğiz. Eğer hava koşulları çetrefilli ise, opsiyonlu hakkımızı kullanıyoruz, yani dinlenmece. 09 Eylül Çarşamba, zirve için son günümüz. Umarım hava koşulları bu gün için çok daha uygun olur ve zirveye çıkarız. Tebrikler kutlamalar bitirilip süratle inişe geçiyoruz. 4 bin 200 metredeki kampımızı da toplayarak o gün 3 bin 200 m. kampına iniyoruz. Burada geceliyoruz.
10 Eylül Perşembe, Çadırları toplayıp  Çevirme Köyü’ne ilerliyoruz. Bizi bekleyen aracımıza binerek Doğu Bayezıt ilçesine dönüyoruz. Buradan dağcı arkadaşlarla vedalaşıp Gerze’ye dönüşe geçiyorum” diye konuştu. 

SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Gerze Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, zorlu tırmanışta Birol Sazak ve dağcılık ekibine başarılar diledi. Şensoy; “İlçemizde sporu, sporcuyu her zaman destekliyoruz. Türkiye’nin zirvesinde Gerze’mizi dalgalandırma gururunu yaşatacağı için Birol Sazak’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 
 

Editör: Vitrin Haber