Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da düzenlenen barış mitinginde meydana gelen patlama sebebiyle Gerze’de düzenlenmesi planlanan açılış ve konser programları iptal edildi.
 
Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin “Savaşa inat, barış hemen şimdi”, “Acil barış, acil demokrasi“ sloganıyla düzenlediği Emek, Barış, Demokrasi mitingi sırasında meydana gelen patlama tüm Türkiye’de büyük üzüntüye yol açtı. Ankara’da yaşanan terör saldırısının ardından Türkiye’nin çoğu ilinde düzenlenmesi programlar iptal edildi. Patlamanın yaşandığı saatlerde Sinop’ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ta yine buradaki programlarını yarıda keserek Sinop’tan ayrılırken Gerze Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilmesi planlanan bazı açılış ve konserler de iptal edildi. İlçede açılışı yapılacağı bildirilen sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi, Atatürk Parkı açılışı ile, akşam saatlerinde Belediye Konservatuarı tarafından düzenlenecek olan konser programının Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeni ile iptal edildiğini açıklayan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaşanan hain saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Belovacıklı; “Öncelikle patlamada hayatını kaybeden canlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bugüne kadar terörden beslenen hiçbir ideoloji amacına ulaşamadığı gibi bunlar da ulaşamayacaktır. İnsanımızın sağduyusuna olan güvenimi hiçbir zaman yitirmedim, yitirmeyeceğim. Bu ulus geçmişte olduğu gibi bugünde bu sıkıntıları aşacak birlik ve beraberlik ruhuna sahip olduğunu, ülke ve insan düşmanlarına gösterecektir. Böyle bir günde daha önceden belirlediğimiz açılışları gerçekleştirmemiz mümkün değildi. Bizde bunları ileri bir tarihe erteledik” dedi.
Açılışlar nedeniyle ilçede bulunan CHP Sinop Milletvekili ve adayı Barış Karadeniz’de yaşanan saldırıyı kınadıklarını belirtti. Karadeniz; “Yaşanan olay gerçekten çok acı. Orada gencecik evlatlarımız, barış mitingine katılan masum vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Bu acı günlerin biran evvel sona ermesi gerekiyor. Ülkemizin üzerinde bulunan karanlık ellerin geri çekilmesini arzuluyoruz. Bu kadar güzel bir ülkede böylesi acı verici olayların üst üste gelmesi bütün insanların yüreğini yakıyor.  Büyük ulusların tarihinde böylesine sıkıntılı günler hep yaşanmıştır, biz de ülke olarak benzer çok sancılı bir süreçten geçmekteyiz. Halkımızın demokrasiye olan inancı inanıyorum ki bugünleri de bertaraf etmeye yetecektir. Menfur olayda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber