Gerze Belediye Başkanlığı ile Türk Telekom arasında geçtiğimiz Mart ayında protokolü imzalanan ve çalışmaları başlatılan YöneTT Wi-Fi çok yakında hizmete giriyor.

Sinop ve çevresinde ilk olarak Gerze’de hizmete girecek olan proje sayesinde yaz aylarında sahil kesiminde dolaşan vatandaşlar ücretsiz olarak güvenli internet ağından yararlanabilecekler.

Çalışmaları yakinen inceleyen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, proje ile ilgili son noktayı koymak üzere İl Telekom Müdürü Mustafa Töre ve kurum yetkilileri ile bir araya geldi. İlçe merkezi Say mevkiinde yetkililerle buluşan Başkan Belovacıklı gerekli bilgileri alarak projenin tamamlanma aşamasına bizzat şahit oldu. Proje hakkında bilgi veren Osman Belovacıklı, projenin Sinop ve ilçelerinde bir ilk olduğunu söyledi.

Belovacıklı; “Bu proje Sinop civarında bir ilktir. Her zaman olduğu gibi Gerze yine bir ilkin öncüsü oldu ve olmaya devam edecek. YöneTT Wi-Fi projesi ile birlikte başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Bu proje sayesinde vatandaşlarımız ücretsiz olarak internet hakkından yararlanabilecekler. Bugün son noktasını koyduğumuz proje Temmuz ayı içerisinde hizmete girecek. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Proje kapsamında sahil kesiminde vatandaşların fiberoptik alt yapı üzerinden hızlı ve güvenli internet hizmeti alacaklarının altını çizen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, belediye başkanlığı olarak vatandaşların daha modern bir ilçede yaşamaları için yeniliklerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Belovacıklı; “Bu proje sayesinde sahil kesiminde vatandaşlarımız fiberoptik alt yapı üzerinden hızlı ve güvenli internet hizmeti alacaklar. Vatandaşlarımız TC Kimlik numaraları ile Belediyemiz karşılama sayfası üzerinden 5651 sayılı loglama yasası ile uyumlu olarak rahatlıkla bu hizmetten faydalanabilecekler. Sinop genelinde bu hizmeti verecek ilk Belediye olan Gerze Belediyemize, gençlerimize, halkımıza ve Türk Telekom’a hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber