Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçede yürütülen doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

27 Nisan 2019 tarihinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Belediye Başkanları İstişare Toplantısı’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Bakan Dönmez’den 2019 yılı içerisinde ilçede doğalgaz çalışmalarının devamlılığı için sözünü aldığını ve 8 km’lik doğalgaz çalışmalarının ilk kazmasını İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir ve vatandaşlarla birlikte attıklarını söyledi. 

2017’den bu güne kadar 5 bin haneye doğalgaz ulaştığını ifade eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, 2 bin 73 hane de doğalgaz aboneliğini başlatıp kullanmaya başladığını belirtti. Şensoy; “Bugün geldiğimiz noktada Sayın Milletvekilimiz Dr. Nazım MAVİŞ’in yoğun çabasıyla besmele diyerek çalışmalara başladık. Bugün itibariyle Gerze’de başlayan ve daha öncesinde belirttiğimiz 37 sokak ile birlikte döşenecek 8 km’lik doğalgaz hattının sonucunda 2 bin haneye daha doğalgaz ulaşmış olacak ve bu rakam 2019 yılının sonunda 7 bine çıkacak. Doğalgaz çalışmaları ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. Sözlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başlatılan çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgi veren Akmercan yetkilileri ise 2019 yılı sonuna kadar planlanan 8 km’lik hattın tamamlanacağını ve yılsonunda doğalgazın belirtilen 37 sokağa verileceğini belirttiler.

Editör: Vitrin Haber