Gerze’de bir araya gelen çeşitli sendika, STK ve Siyasi parti üyeleri Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto ettiler. 

Gerze’de bir araya gelen KESK, ADD, CHP, HALKEVİ Demokrasi Platformu üyeleri yaptıkları ortak basın açıklaması ile Ankara’da yaşanan ve çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını kınadılar. Gerze’de Belediye dükkanları önünde toplanan grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, Ankara’nın göbeğinde onlarca masum insanın hayatını kaybettiği hain saldırıyı kınadıklarını belirtti. Şahin; "13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleşen, en az 37 insanımızın yaşamını yitirmesine, onlarcasının yaralanmasına neden olan saldırıyı lanetliyor, kınıyoruz. Sivil halka yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 5 Haziran 2015 Diyarbakır, 20 Temmuz 2015 Suruç, 10 Ekim 2015 Ankara, 12 Ocak 2016 Sultanahmet/İstanbul, 17 Şubat 2016 Ankara, 13 Mart 2016 Ankara. 

Her katliamdan sonra Hükümetten aynı açıklamalar, dosyalara gizlilik kararları, güvenlik zirvesi toplantıları, basın yayın ve sosyal medyaya erişim yasakları, sıfır istifa ve ülkeyi uçuruma götüren politikalarda ısrar!” dedi. 

HAYATLARIMIZIN GÜVENCESİ KALMADI
Ankara’nın 5 ay içinde 3 kez terör saldırısı yaşadığına dikkat çeken Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, artık insanların sokağa çıkmaya bile cesaret edemediğini belirtti. Ülkenin doğusundan batısına kadar artarak devam eden bu terör olaylarının bir an evvel sona ermesini istediklerini söyleyen  Şahin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ankara 5 ay içinde 3. Kez sarsıldı, kahroldu… Ankara’da evine giden, parkta dolaşan insanlarımızı paramparça eden insanlık dışı saldırı gerçekleşirken, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine dört bir yanımız kan ve barut kokuyor. Ne bugünümüzün ne de yarınımızın en ufak bir güvencesi kalmadı.
Son bir yıl içinde yüzlerce insanımızın yaşamını yitirmesine yol açan saldırı ve katliamlara rağmen Cumhurbaşkanının hala “endişe etmeyin” demesinin kendisi en büyük endişe kaynağıdır. Endişe etmemiz için daha ne kadar ölmemiz gerekiyor?

Sözün bittiği noktadayız!
İçte ve dışta savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümeti bu şekilde yeni katliamlara davetiye çıkarmaktadır.
Savaş konseptinde ısrar, ölmeye devam edeceğiz demektir. Ortadoğu’daki etnik ve dini çatışmaların ülkemize taşınması demektir.
Ankara 5 ay içinde 3 kez acılara boğuldu. Güvenlik zafiyeti açıkça belli olan bu bombalamalar ve saldıralar karşısında sorumlular derhal istifa etmelidirler.
Başkanlık rejimi dışında herhangi bir derdi ve çalışması olmayan Hükümet derhal istifa etmeli, toplumun tüm kesimlerine güven verecek, toplumsal barışı sağlayacak ve ülkemizi uçurumun kenarından çekip alacak adımlar hızla atılmalıdır.

İhtiyacımız olan toplumsal öfke ve tepkiyi dindirme amaçlı güvenlik zirveleri, basın yasakları değil tüm kesimlerin dahil olduğu toplumsal barış zirvesidir.
Bir kez daha yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor, insanlık suçu olan bu saldırıyı lanetliyoruz." 

 
Editör: Vitrin Haber