Gerze’de bisiklet kullanımını özendirmek ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için 4’üncü kez toplanan kadınlar, şık kıyafetler giyerek ilçenin dört bir yanında bisiklet turu yaptı. 

Otomobilsiz Kentler günü ve Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 30 ülke ve 150 şehirde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik için Süslü Kadınlar İskele meydanında buluştu. Organizasyon gönüllüsü Hilal Arslan’ın İskele meydanında yaptığı basın açıklamasının ardından tur başladı. 

Arslan basın açıklamasında kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını dilediklerini belirtti. Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 9 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Gerze’de bu yıl 4. kez yapılan turumuz bu yıl yaklaşık 150 şehirde, yaklaşık 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz.  ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. Haftası kapsamında yapılan ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne vurgu yapmak istiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine Türkiye’de de kadınlarımız yıllardır katılmaktadır. Biz de Gerze de bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisikletle binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu diyoruz. Bugün yollarda araç gürültüsü değil bizim kahkahalarımız olacak. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlere saygı istiyoruz. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz. Görünür olmayan kadın korkmadan yollarda olmalı toplumun her alanında var olmalı. Çünkü bisiklete saygı kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz. İşte bu yüzden buradayız”.

gerzeninsesi.com

Editör: Vitrin Haber