Gerze’ye yapılması planlanan ve 19 Kasım 2020 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen “Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi” projesi için Gerze Belediye Başkanlığı makamında yüklenici firma ile ihale sözleşmesi imzalandı.

Gerze Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen ihale sözleşmesi imza törenine Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, Belediye Meclis Üyesi Ümit Akça, Proje Sorumlusu Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin ve Belediye Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Özgür Büyük katıldı.

TARİHİ DOKUYU GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ
Gerze’nin önemli kültürel mirasları arasında olan Tarihi Zeytinlik Parkında gerçekleştirilecek olan rekreasyon çalışmaları ile Millet Bahçesine dönüşeceğini belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze’nin tarihi dokusunu gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi.

Şensoy; “Bölgede Arnavut kaldırım taşları ve baskı beton çalışması da  yapılacak. Gerze’nin tarihini yansıtan Yangın Evlerinin de bahçe duvarlarında projeye uygun yenilemeler yapılacak” dedi.
1956 Gerze yangını sonrası dönemin Reis-i Cumhur’u Celal Bayar ve Başvekili Adnan Menderes tarafından yapılarak günümüze kadar ulaşan Yangın Evlerinin de duvarlarında tarihi dokuya uygun yenilemeler yapılacağını vurgulayan Başkan Şensoy; “ 7’den 77’ye her vatandaşımızın gezintiye çıkarak Sinop manzarasını izleyebileceği seyir terası, çocuk oyun grupları ve yetişkin dinlenme alanları da proje içerisinde yer alacak” diye konuştu.

PROJE HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDECEK
9 bin 480 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan proje ile her yaş grubuna hitap edileceğinin altını çizen Şensoy sözlerini  şöyle sürdürdü; Turizm’de Kalkınmada Öncelikli Yöreler arasında bulunan ve Uluslararası platformda 300 üyeden, Türkiye’de 17 temsilcilikten birisi konumunda olan CitttaSlow Gerze’de Bisiklet Yolu, Yürüyüş Parkuru ve Sosyal Üniteler projeyle birlikte hayat bulacak. Ayrıca, Zeytin Ağaçları asla zarar görmeyecek.  Gerze’ye kalıcı eserler bırakarak turizm potansiyelini de uzun yıllarca arttırmayı hedefliyoruz”.
ilçemizin tarihini gün yüzüne çıkartacak olan Gerze Tarihi Zeytinlik Parkı- Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesinin ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Şensoy, Gerze Tarihi Zeytinlik Parkı- Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesi’ne verdiği desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e, Mimar Hülya Andaç’a ve belediye personeline teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber