Gerze’de yapılacak olan “Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi” proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Gerze Belediyesi ile yüklenici firma arasında ihale sözleşmesi imzalanmasının ardından bölgede eski Gerze Belediye Başkanı Muzaffer Mızraklı tarafından dikilen zeytin ağaçları, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü mühendislerinin  gözetiminde gerçekleştirilen bakım çalışmaları ile kuru dal ve sarmaşıklarından temizlendi. 

Bölgede yapılan çalışmaları Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kalfaoğlu ile birlikte yerinde inceleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy,  Zeytin ağaçlarının kesinlikle kesilmeyeceğini sadece bakımlarının yapılarak kuru dal ve sarmaşıklarının temizlendiğini ve zeytin ağaçlarının Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projesinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

PROJEDE MANEVİ DEĞERLERİMİZİDE YAŞATACAĞIZ
Çalışmalar kapsamında proje alanında gerçekleştirilecek peyzaj çalışmalarında erik, ceviz ve dut ağaçlarının ise farklı bir bölgeye taşınacağının altını çizen Şensoy; “ Biz yeşiliyle mavisiyle ilçemizde yaşayan her şeyi seven koruyan ve geliştirme anlayışını benimsedik. Hizmetlerimizde de kesinlikle hiçbir parti ayrımı yapmayacağımızın sözünü vermiştik. İlçemizin manevi değerlerini yaşatma adına çalışmalar yapacağımızı her platformda dile getiriyoruz. Bu kapsamda da Şehit Gerze Belediye Başkanı Muzaffer Mızraklı tarafından dikilen zeytin ağaçlarımızda yetkili mercilerin gözetiminde kuru dal ve sarmaşıklarından temizliyoruz. Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projemizin tamamlanmasının ardından da bölgeye ‘Bu Zeytin Ağaçları Şehit Belediye Başkanı Muzaffer Mızraklı tarafından dikilmiştir” diye ahşap bir tabela dikeceğiz. İlçemizin tarihi dokusunu yaşatacak olan projede böylelikle manevi değerlerimizi de yaşatacağız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber