Gerze’de İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında gerçekleştirilen İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısında bir sunum yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, “Kardeş Okul Kardeş Kurum” projesi ile ilgili bilgiler verdi. 

2021-2022 eğitim öğretim yılında İlçe Kaymakamı Tekin Dundar'ın himayelerinde hayata geçirilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen, “Kardeş Okul Kardeş Kurum” Projesinin olumlu sonuçlar getirdiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, projenin 2022-2023 eğitim öğretim yılında da devam etmesi kararının alındığını ifade etti. Ceylan; “Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi ile ilgili, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim bölgesindeki tüm okulların, ilçemizdeki diğer kurumlarla işbirliği yaparak ve gönüllülük esasına dayandırılarak, eğitim öğretimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yapılacak etkinliklerde, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, öğrencilere ve okullara destek olması amaçlandı. Bu kapsamda okul ve kurum eşlemesi yapıldı. Bu proje ile Müdürlüğümüze bağlı okullara, özellikle öğrencilere, maddi ve manevi destek sağlanarak, İlçemizde yardımlaşma ve dayanışma ruhunun hakim kılınması hedeflendi” dedi. 

Proje kapsamında; 2021-2022 eğitim öğretim yılında, okullara kardeş olan kurumların yaptığı yardımlar ile ilgili görsel materyaller sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, projenin çok yararlı olduğunu, güzel sonuçlar alındığını ve proje kapsamında olsun veya olmasın ilçedeki tüm kurumların okullara pozitif dokunuşları olduğunu söyleyerek, projenin 2022-2023 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini belirtti. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, projenin hayata geçirilmesinde, varlığını her zaman yanlarında hissettikleri başta Gerze Kaymakamı Tekin Dundar'a, Belediye Başkanı Cevat Şensoy'a, öğrencilerin ve okulların yararına pozitif dokunuşlar yapan, İlçedeki tüm kamu kurum amirlerine tek tek teşekkür etti.  
 

Editör: Vitrin Haber