Gerze Hatıra Ormanı düzenlenen törenle açıldı. Törene Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Garnizon Komutanı/İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet AYDIN, Petra Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Pekel, Petra Genel Müdürü Erol Yedier, Tema Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl, Avukat Kadir Olgunsoy, İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Çakır, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Gerze’yi doğasıyla geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Belovacıklı; “Bu bölgeye Hatıra Ormanı, hemen Gerze Devlet Hastanesi’nin diğer tarafına Mesire Alanı ve Sanayi Bölgemizi de ağaçlandırarak ilçemizi yeşillendirmeye gayret gösteriyoruz. Gerze’de seferberlik başlatarak her bölgemizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Park ve bahçelerimize her çeşit ağaç ve mandalina ağaçları dikerek ilçemizi bir adım daha ileriye taşımaktayız. TEMA vakfı bizlere göndereceği kaliteli fidanlar ile destek vermeye devam ettiği taktirde bizler Gerze’yi ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı organizasyona katılımlarınızdan dolayı herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 

Açılış konuşmasının tamamlanmasının ardından katılımcılar Hatıra Ormanı’nın ilk fidanlarını diktiler. Gerçekleştirilen fidan dikiminin ardından Mesire Alanı’nı da ziyaret eden katılımcılar burada da Meşe dikimi yaparak programı sonlandırdılar.

 
Editör: Vitrin Haber