Halk sağlığı açısından öncelik taşıyan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiren Gerze Belediyesi zabıta ekipleri, bu kapsamda ekmek üretimi yapan fırınlara denetim yaptı. Yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta ekipleri fırınlarda ekmek gramajlarından ruhsatlara, hijyen kurallarından çalışanların belirtilen yasalar çerçevesinde görev yapıp yapmadığına kadar her konuda inceleme yaptı. Ekipler ayrıca filtreli sulu baca sistemine geçilip geçilmediğinin de kontrolünü gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen detaylı incelemede kanunlara uygun biçimde hareket eden ekipler prosedürlere uymayan hususlarda da işletme sahiplerine ve çalışanlarına uyarılarda bulundu. Toplum sağlığı açısından oldukça önem arz eden fırınların denetiminde ekmek gramajı ve hijyen konusunda titizlik gösteren Zabıta Ekipleri işletmelerden alışveriş yapan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Gerçekleştirilen ziyarette özellikle fırın ve üretim yapan kurumların bacasından çıkan dumanın zararını vurgulayan zabıta ekipleri filtreli sulu baca sistemi ve düzenli olarak yapılması gereken bakım süreci hakkında da bilgiler aktardı. Gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi veren Zabıta Ekipleri; “Gerze Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığına her şeyden fazla önem veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde de vatandaşımızın sağlığına tehdit unsuru olabilecek birçok hususta incelemelerde bulunduk. Hijyen, gramaj ve personel temizliği hususunda kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar ve cezai işlemde bulunduk. Vatandaşımızın sağlığını ilgilendiren her hususta bu tip ziyaretlerimiz sürdürülecektir” İfadelerini kullandılar. 

 
Editör: Vitrin Haber