42. Gerze Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen törenle başladı. Festivalin ilk günün de gerçekleştirilen konserlerle vatandaşlar eşsiz bir gün geçirdi. 

Bu yıl 42.’si düzenlenen Gerze Kültür ve Sanat Festivali Hükümet Konağı önünde yapılan açılış töreni ile başladı. Tören alanında gerçekleştirilen bando gösterisi ve halk oyunu gösterilerinin ardından katılımcılar kortej eşliğinde Gerze İskelesindeki resim sergisine geçti.

Festival alanında saat 21:00’de düzenlenen programda Mustafa Gül, Yağmur Yalçın, İlhan Güryalçın ile Gerze Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı.
Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı 42. Gerze Sanat ve Kültür Festivalinin açılış konuşmasında festival programının günler öncesinden başladığını kaydederek festival programında gerek Sinoplu yerel, gerekse de diğer sanatçıların sahne alacağını ifade etti.
Belovacıklı, festivallerin emek istediğini kaydederek sponsorlara teşekkür etti.

Gerze nüfusunun günden güne artış gösterdiğini ifade eden Belovacıklı; “Festivalimiz önümüzdeki yıllarda daha fazla kalabalık olacak. İlçemizde 50’nin üzerinde müteahhit var. Gerze önümüzdeki yıllarda alt yapı üst yapı olarak daha da gelişecek ekibim ve ben bunun için mücadele ediyoruz. Ülke kötü günlerden geçiyor bizler buradan savaşsız bir Türkiye diyoruz. Sinop dünyanın cenneti ve buraya bir nükleer santral yapılmak isteniyor. Biz Gerze’den nasıl ki Termik Santralcileri kovdu isek Nükleeri de kovarız. Biz çocuklarımızı nükleersiz, termik siz temiz bir ortamda yetiştirmek istiyoruz” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber