1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Gerze Belediyesi ve İlçe Liman Başkanlığı organizesinde özel anlamlı bir çalışma gerçekleştirildi.
Gerze Belediye Başkanlığı ve İlçe Liman Başkanlığı işbirliğiyle ilçe liman içi mevkiinde gönüllü profesyonel dalgıçlarca deniz dipleri temizlendi. Tüplü ve tüpsüz dalış yapan dalgıçlar deniz dibindeki çöpleri toplarken ortaya çıkan görüntü ise bu çalışmanın ne kadar verimli olduğunu gözler önüne serdi.

Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş ve İlçe Liman Başkanı Engin Kirpitçi’nin de katılım gösterdiği etkinlikte açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cevat Şensoy, bu anlamlı organizasyonda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Şensoy; “Koronavirüs salgını sebebiyle maalesef 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı eski coşkusuyla kutlayamadık. Ancak, İlçe Liman Başkanlığımızla ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirerek gönüllü dalgıçlarca tüplü ve tüpsüz dalış yapılarak ilçemiz liman içi mevkiinde deniz dibini temizledik. Gerze’de ilk olan bu çalışmanın neticesinde ise ortaya çıkan görüntü bizleri derinden üzerken, ne kadar faydalı bir çalışma yaptığımızı da göstermiş oldu. Bu kapsamda bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkür eder, tüm denizcilerin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlarım” dedi.

Etkinlik sonrasında deniz diplerinden toplanan çöpler daha sonra bir araya toplanarak çöp arabalarınca Katı Atık Aktarma İstasyonu’na götürüldü.

Editör: Vitrin Haber