Gerze Belediye başkanlığı ilçede vatandaş ile devlet arasındaki bürokratik duvarları yıkmak için harekete geçti. 
1994 yılında ilk olarak İstanbul’da faaliyete giren 24 saat hizmet anlayışıyla, kendisine ulaşan istek şikayet ve görüşlerini değerlendirerek çözüm üreten Beyaz Masa Gerze’de faaliyete başladı. 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK HİZMETİNİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ
Hayata geçirilen uygulama hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, bu uygulama ile birlikte şeffaf belediyecilik hizmetinin ön plana çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti. Şensoy; “Gerze Belediyesinin kurumsal kimlik altyapısını oluşturmak, şeffaf belediyecilik hizmetinin ön plana çıkması adına kurulan Beyaz Masa Çözüm Merkezi çağrı destek hizmeti ile ilçemizde vatandaşlara hizmet vermeye başlamıştır. Beyaz Masa kuruluş amacı itibariyle, belediyelerde en iyi hizmeti vermek adına, vatandaşlardan gelen sorun, öneri, şikayet ve yeni fikirlerin paylaşımlarının yapıldığı çağrı merkezidir. Vatandaş tüm sorun, şikayet ve önerilerini, Gerze Belediyesi hizmet binasında bulunan Beyaz Masa’yı sabah 08:00 ile gece 00:00 saatleri arayabilecek" dedi. 

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?
Belediye bünyesinde hizmete başlayan beyaz masa müracaatlarında sürecin işleyişi ile ilgili bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, işleyişin oldukça sistematik bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Şensoy; “İlk olarak vatandaşla görüşme yapılır, problem ve kaynağı tespit edilir. Daha sonra başvuru alınıp, belirlenen problem kayıt altına alınır. Bunun ardından başvuru, problem ile ilgilenen müdürlüğe iletilir. Çözüm Süreci, başvuruyu alan müdürlüğün çözüm üretme süreci başlar. Birimler talimat ve takiple çalışır. Çok acil, acil, normal, planlı zamanla diye kategorilendirilir.

Onay Süreci, Müdürlüğün onaylanan çözümü vatandaşa sesli yanıt sistemi, sms veya mail yolu ile bildirilir.
Vatandaşa Dönüş, Çözümlenen problem hakkında vatandaşa geri dönüş sağlanılarak bilgi verilir” diye konuştu.
Gerze Belediyesi Beyaz Masa’ya 153 kısa kod numarasıyla, 0552 574 5757 WhatsApp ihbar hattı ya da 0368 606 08 57 sabit numaradan da ulaşılabileceğini hatırlatan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, vatandaşların yalnızca çağrı merkezi ve WhatsApp sistemiyle değil, hafta içi mesai saatleri içerisinde sabah 08:30 akşam 17:30 saatleri arasında Gerze Belediyesi Hizmet Binasına gelerek birebir görüşmelerle istek ve görüşlerini de dile getirebileceklerini söyledi. 

Editör: Vitrin Haber