Gerze’de geçtiğimiz yıl yaşanan aşırı yağışlar sonrası vatandaşlar sel felaketi ile karşı karşıya kalırken bazı vatandaşların evlerinde hasarlar meydana gelmişti. Aşırı yağışlara karşı altyapının yetersiz olduğu görülerek,  ilçede yağmur suyu tahliye çalışmaları başlatılmıştı.

Gerze Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yağmur suyu hattı çalışmaları kapsamında Belediye Caddesinde altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanması ardından üst yapıda da onarım çalışmaları devam edecek.

Gerze’de altyapının yetersiz kaldığının altını çizen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy; “ Sel felaketinin ilçede yarattığı tahribat ile en büyük eksikliğin altyapıda olduğunu gördük. Bizler vatandaşlarımızın sel felaketinde yaşayabilecekleri mağduriyetleri gidermek adına ilçemizde altyapı çalışmaları kapsamında yağmur suyu hattı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalar kapsamında son olarak belediye caddesinde de çalışmalarımızı tamamladıktan sonra altyapı çalışmalarımızı bitirip, üstyapı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber