Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gerze’ye gitti. Beraberindeki İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı ile birlikte ilk olarak Gerze Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Erol Karaömeroğlu, daha sonra Gerze Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından belediye girişinde karşılanan Vali Erol Karaömeroğlu ve beraberindekiler başkanlık makamına geçti. 

25 ODA İLE 50 YATAK KAPASİTELİ HUZUREVİ 20 YILLIĞINA AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE DEVREDİLDİ
Burada Mülkiyeti Gerze Belediyesi'ne ait Gerze İlçesi Çarşı Mahallesinde bin 789 metrekare inşaat yapı alanında inşa edilen tefrişatı yapılmış, ikişer kişilik 25 oda ile 50 yatak kapasiteli Huzurevinin 20 yıllığına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne kullanım ve işletme hakkının devredilmesi protokolünü gerçekleştiren Vali Karaömeroğlu,  Gerze Huzurevinin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Karaömeroğlu; “Gerze Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan ve tespit edilen eksiklikleri giderilen bina Türkiye’de eşine az rastlanır bir yapı olarak karşımızda duruyor. Gerze Huzurevi olarak isim değişikliği yapacağımız yapıyı, imzalayacağımız protokolle birlikte mülkiyeti Belediyede kalmak şartıyla 20 yıllığına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne kullanım ve işletme hakkı devredilecek. Anlamlı düşüncesinden dolayı Belediye Başkanı Sayın Cevat Şensoy'a teşekkür ederim. Sağlıklı yaşlılara ve Gerzeli yaşlı vatandaşlarımızın öncelikli olarak barınacağı Gerze Huzurevi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını nasip ediyorum” dedi.

Daha sonra Yaşlılar Evi için hazırlanan dosya, Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Cevat Şensoy ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Sinop İl Müdürü Melih Keleş tarafından protokol imzaları atılarak Bakanlığa sunulmak üzere hazırlandı.

İmza töreni ardından ilçe merkezinde incelemelerde bulunmak üzere Gerze belediyesinden ayrılan Vali Erol Karaömeroğlu, çalışmaları tamamlanmak üzere olan Tarihi Köşk Caddesinde çalışmalarına devam eden işçilerle ve mahalle sakinleriyle sohbet etti. Gerze Belediyesi ADO Ahşap Oyuncak Mağazasını ziyaret eden vali Erol Karaömeroğlu, daha sonra Tarihi Yakup Ağa Konağı’nı ziyaret ederek binanın tarihi ve akıbeti hakkında bilgi aldı. 

Yaşlılar Evi Binası’nı ve Geruze Hotel’i ziyaret eden Vali Erol Karaömeroğlu, Gerze programının son bölümünde ise inşaatı tamamlanan Gerze Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı binasını ziyaret etti. 

 

Editör: Vitrin Haber