Gerze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, belediyeye ait Fide ve Fidan Üretim Sahası içerisinde inşa edilen yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanıyor. 
Yeni Hizmet Binası çalışmalarının yanı sıra ilçenin hemen hemen her noktasında çalışmalarına aralıksız şekilde devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezi Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi Yağmurlu Sokak mevkii’nde Fidanlık çalışmalarına başladı. Belirtilen mevkide oluşturulan Fidanlık ile Süs Bitkileri, Süs Çalısı ve Gül üretimine başlayacaklarını ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Yılmaz Öztürk, vatandaşların da katkılarıyla Gerze doğasını koruyup geliştireceklerinin altını çizdi.
Çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı ise yaptığı açıklamada; “Belediyemizin en kıymetli birimlerinden bir tanesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü. Yeşili ve mavisiyle ziyaretçilerini içine çeken Gerze’de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz fidan üretimi ve peyzaj çalışmaları ile ilçemizin kalkınmasında en büyük faktör. Bu vesileyle müdürlüğümüze ait yeni bir ek bina yapma ihtiyacı hissederek çalışmalara başladık. Belediyemiz Serası içerisinde kurulacak alanla ekiplerimiz birbiriyle daha fazla irtibat halinde olarak çalışmalarında her zaman olduğu gibi olumlu sonuç alacaklar” İfadelerine yer verdi.
Bina inşaatının yanı sıra fidanlık ile ilgili de görüşlerini bildiren Başkan Belovacıklı; “Geçtiğimiz sene vatandaşlarımıza tam tamına 35 bin yerli fide dağıtımı yaptık. İthal etmeden yerli fide üretimi yaparak ülkemize ve ilçemize katkı sağlama çabası içerisindeyiz. Bu doğrultuda oluşturduğumuz yeni fidanlık sahası ile birlikte yerli fide üretiminin yanı sıra süs bitkileri, süs çalısı ve gül gibi bitkiler yetiştireceğiz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun. 
Doğası ve sakinliğiyle ziyaretçilerin en uğrak yerlerinden birisi olan Gerze’mizi birkaç adım ileriye taşıyabilmek için çalışmalarımız aralıksız şekilde devam edeceğini değerli hemşehrilerimize bildirir, saygılar sunarız” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber